קפץ לבקר | מחניודה – מטבח שוק שמח

זה התחיל עם טיול בשוק מחנה יהודה. עברנו ברוב הבסטות, הרחנו את כל הריחות, נהננו מהמראה ומהאווירה, טעמנו חלבה פצצה וטחינה שאותה הגדרנו כטובה בעולם, אותה מכינים משומשום אתיופי מלא בטחינה טריה באבן ריחיים בשלל טעמים. כמובן שגם אספנו על הדרך המון מזכרות וחומרי גלם טעימים כדי לפנק גם את שאר המשפחה. אחרי שעה וחצי החלטנו שדי, צריכים לאכול. כמובן שאת היעד כבר ידענו מראש, די ברור שאם עוד לא ביקרנו בשוק מחנה יהודה, כנראה שגם במסעדת מחניודה המדוברת עוד לא היינו, אז למה לא לתפוס שתי ציפורים במכה אחת? להמשיך לקרוא

טאיזו – מזרח רחוק חדש

בסוף ינואר האחרון, אירחה מסעדה שילה המצויינת את יובל בן נריה, ל-2 ערבי טעימות מיוחדים לקראת פתיחת המסעדה החדשה של השף, שעד לפני קצת יותר משנה היה השף בפועל במסעדת הרברט סמואל. את הארוחה ההיא פספסתי כי הייתי בשיאה של תקופת מבחנים, אז ברגע שנפתחה בשבוע האחרון המסעדה החדשה – טאיזו, אני והזללן הלכנו לבדוק את השטח ולתת לכם רשמים ראשונים מהמסעדה הכי מעניינת בגל המסעדות שנפתחו לאחרונה. להמשיך לקרוא

קפץ לבקר | לזלול בצהריי היום – עסקית מעולה במזללה

ברחוב נחלת בנימין 57, ממש על הפינה של אחד העם, צמוד לסנדוויץ׳, וצופה על קפה 48, נמצא ביסטרו משגע מבית היוצר של מאיר אדוני (״כתית״), אני מגדיר את המקום כ-הביסטרו של כתית, סגנון דומה אך יותר עממי וקצת יותר נועז (אנשים שפחות אוהבים התחכמויות באוכל יכולים גם שלא להגדיר אותו כך), מקום לנסות בו מנות לפני שהן מוגשות במלוא תפארתן בכתית. כבר מביקורי הראשון במקום, במאי 2012, ידעתי שזה מקום שהגיע כדי להשאר, ורק חיפשתי את הסיבה לבקר בעסקית המפתה שלו.
המזללה מציעה מטבח שף ממדרגה ראשונה שמושפע מכלל מטבחי העולם, מטבח מקומי ומגוון טכנולוגיות בישול שונות, כל מנה מקבלת כאן טוויסט מהידיים ומהמוח הקולינרי המשגע של שף מאיר אדוני, פיוז׳ן בשיאו! להמשיך לקרוא

קפץ לבקר | Vong – כשאין אהבה במטבח‎

יום שלישי, כבר בבוקר התרגשות, יום של לימודים במכינה לאדריכלות, יום מלא כיף ובעיקר מלא באווירה תל אביבית. צהריים, נגמר לו עוד שיעור מלא כיף בסטודיו, אני בדרך לסיבוב ברוטשילד וכמו תמיד, רעב וצריך לזלול!
לאחר התלבטויות רבות בין מקומות מוכרים ואהובים במיוחד, לבין המקומות החדשים שצמחו להם באיזור (שפורח לאחרונה והוא בין המעניינים ביותר בארץ מבחינה קולינרית) ועקב היותי חובב מטבח אסייאתי ובכללי בעל חשק לטעום טעמים ומטבחים חדשים, החלטתי להכנס לVong, הוייאטנמית החדשה. להמשיך לקרוא