קפץ לבקר | לזלול בצהריי היום – עסקית מעולה במזללה

עוד יום בלימודים, תירוץ נהדר ליהנות מארוחה טובה, ואיזה כיף שליד הסטודיו יש את רוב ההצעות הכי טובות היום בת״א.
אחרי התלבטויות ארוכות עם עצמי ועם חברים, הוחלט! פני לכיוון המזללה.

ברחוב נחלת בנימין 57, ממש על הפינה של אחד העם, צמוד לסנדוויץ׳, וצופה על קפה 48, נמצא ביסטרו משגע מבית היוצר של מאיר אדוני (״כתית״), אני מגדיר את המקום כ-הביסטרו של כתית, סגנון דומה אך יותר עממי וקצת יותר נועז (אנשים שפחות אוהבים התחכמויות באוכל יכולים גם שלא להגדיר אותו כך), מקום לנסות בו מנות לפני שהן מוגשות במלוא תפארתן בכתית. כבר מביקורי הראשון במקום, במאי 2012, ידעתי שזה מקום שהגיע כדי להשאר, ורק חיפשתי את הסיבה לבקר בעסקית המפתה שלו.
המזללה מציעה מטבח שף ממדרגה ראשונה שמושפע מכלל מטבחי העולם, מטבח מקומי ומגוון טכנולוגיות בישול שונות, כל מנה מקבלת כאן טוויסט מהידיים ומהמוח הקולינרי המשגע של שף מאיר אדוני, פיוז׳ן בשיאו!

נכנסתי בשעת צהריים יחסית מאוחרת, המקום כבר היה יחסית ריק, רוב השולחנות והבר כולו, ערוכים למופת. העיצוב מוקפד, מלוגו המסעדה בדפוס שחור קלאסי ועד שולחנות לבנים נקיים שלצדם כסאות שחורים, צלחות עגולות עדינות ולבנות, מפיות בד לבנות, סכום כסוף מבריק וכוסות יין גדולות ומרשימות. עיצוב ״מינימלי״ וקלאסי, עם נגיעות עיצוביות עכשוויות, כמו הקיר הצבעוני בקצה המסעדה שנותן חיים לכל החדר מבלי לתפוס את תשומת הלב ולהפוך את המקום למצועצע. המזללה משדרת קאז׳ואל דיינינג יומיומי ואיכות גבוהה באותה הנשימה. אנשים יפים, שירות איכותי והרגשה שמשקיעים בך. כאשר מבעד לחלונות השקופים הגדולים שמקיפים את המסעדה אפשר לראות (ולהיראות) את רחוב נחלת בנימין, שבשעות יום מסוימות, משדר את ההפך הגמור, והסיזיפיות של ת״א.
אולי הדבר היחיד שהיה חסר, זאת מוזיקה, אני לא שמתי לב אליה, אולי הייתה אבל על ווליום חלש. בערב, לפי מה שאני זוכר, יש מוזיקה שפוגעת בדיוק בסגנון המקום ומעצימה את האווירה שמציאה המזללה – ״מזללה״ קלאסית ומודרנית בו ביחד.

המזללה

עיצוב קלאסי לצד נגיעות עיצוביות עכשוויות ובר ערוך למופת

התיישבתי על שולחן גבוה הצופה אל הרחוב, כי אין כמו האווירה של העיר הזאת, ואם יש אפשרות להיות בפנים ובחוץ בו זמנית, אני קופץ על ההזדמנות.
נגשה אליי המלצרית והגישה לי 3 תפריטים: עסקיות, עסקית 57, ויינות. המזללה מציעה 2 סוגי עסקיות: הראשונה, מסלול עסקי הכולל לחם מחמצת, איולי וחמאה, סלט לבחירה (מתוך 3 אפשרויות), ועיקרית לבחירה, במחיר המנה העיקרית (69-97 ש״ח). האפשרות השניה נקראת ״נחלה 57״, הכוללת לחם, איולי וחמאה ובחירה מתוך תפריט מצומצם יותר של מנות (שלא מופיעות בתפריט העסקי הגדול) במחיר של 57 ש״ח. ישנה גם אפשרות לאחד בין סוגי העסקיות, להזמין מנה מהתפריט המצומצם ולהוסיף אחד מהסלטים המוצעים בעסקית הגדולה בתוספת של 19 ש״ח, מה שיוצא ארוחה עסקית מלאה ב76 ש״ח. אני בחרתי באפשרות השילוב.
קצת על התפריט – אין חלוקה לראשונות/עיקריות, כל המנות בגודל בינוני-גדול (חוץ מהסלטים המוגשים כמזאטים בתפריט העסקי), התפריט מדורג מהקל אל הכבד ומחולק לארבעה חלקים:
01 – לחם ומה שמסביב (סלטים, ירקות חיים, ממרחים).
02 – מנות קרות.
03 – מנות חמות בבישול יחסית מהיר וקל.
04 – מנות מבושלות וכבדות יותר.

המלצרית, שהייתה קצת "חמוצה" בהתחלה ונראה כאילו היא מחכה לסיום המשמרת, נהייתה נחמה ואדיבה יותר בהמשך הארוחה, ועלה לה חיוך יפהפה על הפנים.
מים נמזגו (ודאגו למלא את הכוס מבלי שביקשתי במשך כל הארוחה) והוגשה שקית נייר עם לוגו המזללה שמכילה 3 פרוסות גדולות של לחם מחמצת חם ונהדר עם גרעיני כוסברה שלמים שהפתיעו בכל פעם שפגשתי אותם בפה, לצד פנכה של איולי פלפלים חרפרף וממכר וחמאה צהובה. הלחם השתלב מצוין גם עם מלח אפור אטלנטי שנמצא על השולחן בדרך קבע, מסודר להפליא.

לחם מחמצת מזללה

לחם מחמצת וזרעי כוסברה – לחם מפתיע ואיולי פלפלים ממכר

איזה כיף, הגיע האוכל, וזה הזמן לזלול!
כמאזט פתיחה הזמנתי סלט סלק חורף, תפוחי עץ, אגוזים, איולי יוזו (הדר יפני), משמש ורוקט.
בפועל הגיעה צלחת שבהתחלה נראתה קצת קטנה אך מהר מאוד הבנתי כי מכילה כמות מדויקת של רסק סלק גס (שלפי דעתי עבר חליטה קלה) ותפוחי עץ באיולי יוזו (בכמות קצת מוגזמת לדעתי), מעל הסלט הסגול הונחו כמה רצועות של משמש מיובש, כמות קטנה של אגוזי מלך מסוכרים ומומלחים (מדהים), כמה גילופי סלרי ועלי רוקט. אתחיל בכך שזוהי מנת הסלק הטובה ביותר שנתקלתי בה!
כל מרכיב לבדו טעים אך לא מפתיע את החך, אבל כאשר מרכיבים ביס שמאחד את כל הטעמים שמציעה הצלחת, מקבלים שילוב טעמים המאזנים אחד את השני ויוצרים ביס מאוזן ומושלם. בעודי מקווה שהיה עוד מהמרכיבים ביחס לכמות הסלט הסגול, אני ממשיך לטרוף ולהנות מכל רגע.

סלט סלק מזללה

סלט סלק חורף – חבל שהחורף עומד להסתיים…

רגע לפני שמגיעה העיקרית, אני רוצה לגלות לכם סוד. אחד המטבחים שאני יותר אוהב ומעריך היום בארצינו הוא המטבח של עומר מילר ב״שולחן״. כבר מלפני שבועות בודדים, שהתחילו ב״שולחן״ ערבי העל האש (ימי ד׳ מ19:00) שמתי עין על מנת שווארמה לוקוס שמוגשת באותם ערבים ולפעמים גם כספיישל במהלך השבוע. בהתחלה התכוונתי בכלל לאכול באותו היום ב"שולחן" את המנה המדוברת, אך כשהתקשרתי לבדוק אם היא מופיעה היום בספיישלים צהריים, נעניתי בשלילה. אל דאגה, אני עוד אשים ידי על המנה, אחרי הכל – גם בערב על האש עוד לא ביקרתי וזאת גם חובה.
ובחזרה לאווירה המשגעת במזללה. כמו שאמרתי, הייתי בקטע של שווארמה (לוקוס, אבל לא להיות קטנוניים), מה שהוביל אותי לבחור מנת שווארמת פרגיות בגריל פחמים, לימונים כבושים, רומרין, תבשיל עגבניות, טחינה אתיופית, שמן זית, וסומאק.
מנה שכביכול נראית הכי פשוטה בתפריט המיוחד והמעניין שבנה כאן אדוני, אך מהר מאוד גיליתי שאצל אדוני גם שווארמה היא לא סתם שווארמה.
בפועל הגיעה מחבת אישית (קצת לא נוחה לאכילה), עם מריחה של ממרח חומוס מצוין, סמיך ועשיר (אני חושב שמועשר גם בשעועית לבנה וכמון), תבשיל עגבניות וסומאק חרפרף וחמצמץ, טחינה גולמית, גרגירי חומוס חמים ושלמים, המון טבעות בצל על האש (נהדר) ורצועות פרגית נקיות משומן ועשויות על גריל/אש פתוחה, עם קוביות קטנות של שומן כבש שתורמות טעם נהדר, עומק ועסיסיות לנתחי הפרגית. מעל כל זה מונחת גבעה של כוסברה טריה ועלי מנטה גדולים ורעננים. החומוס, שומן הכבש וגבעת עשבי התיבול לא הופיעו בתפריט או נאמרו לי, והגיעו אליי כהפתעה, תופעה שאני מאוד לא אוהב במסעדות, אם יש משהו שמגיע עם המנה – נא לציין!
אבל לא במקרה הזה, ההפתעות הללו היו פשוט, חד וחלק – פצצה! מנה נהדרת שמכניסה כל שווארמה שאכלתי לכיס הקטן, אם כי יש כאלו שלא אוהבים טעם של שומן כבש (לדוגמא אני, אבל במקרה הזה זה היה בדיוק במידה הנכונה) וכן יש לציין זאת בפני הלקוחות.
נהנתי מכל ביס, מדי פעם שיתפתי קצת מהלחם הנהדר בטעם החומוס והמיצים שמסביב עם ניגוב קטן.
אכלתי כל כך לאט ונהניתי מכל ביס שלא שמתי לב שאני כבר מאחר לפגישה שלי בלימודים. הזמנתי מהר חשבון ועזבתי עם בטן מלאה וחיוך על הפנים.

שווארמה פרגית מזללה

שווארמה פרגית – לא סתם שווארמה

המזללה היא מקום מיוחד, שמח וקלאסי. כל אחד יכול ליהנות פה, צהריים נהדרים ומשתלמים, ארוחות ערב משגעות וישיבה על בר מגוון ואיכותי שמאפשר גם הזמנת מנות כמובן.
בועה תל אביבית במרכז תל אביב.
אני הייתי אומר שהמזללה נמצאת בראש התעשייה הקולינרית היום בארץ והיא לא מתכננת ללכת לשום מקום. מומלץ בחום.

הארוחה הסתכמה ב85 ש״ח, כולל טיפ.
ציון במדד זללן:
כללי – 3.7
מקום- 4, תפריט-4 , אוכל- 4.5, בריאות- 2, תמורה- 4.

עד הפעם הבאה, זללן 😉

Mizlala, נחלת בנימין 57, ת״א.
טלפון – 03-5665505
שעות פעילות – כל השבוע, 12:00-24:00.

פורסם בקטגוריה כללי, קפץ לבקר, עם התגים , , , , , , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

7 תגובות על קפץ לבקר | לזלול בצהריי היום – עסקית מעולה במזללה

  1. מאת erwin pridan‏:

    ככה מגישים ביקורת ! שאפו.
    וגם תודה.

  2. מאת אלעד‏:

    אתה פשוט אח !

  3. פינגבאק: גרגרן | נבחרת החודש - אוגוסט

  4. מאת גיא‏:

    הסושי הכי טעים בארץ נימצא בהנציב 28 תל אביב , http://guysaler.blogspot.co.il/2013/08/blog-post.html

  5. מאת אופירה‏:

    הכל טוב ויפה בבקורת שקראתי, אבל מדוע לא מציינים את שעות העיסקית?????????????