נבחרת החודש – ספטמבר

קצת באיחור (בשל חופשה חלומית במקסיקו), נבחרת החודש של ספטמבר מגיעה ומביאה איתה את המנות שעשו לי את החודש. חודש בו התגוררתי לתקופה קצרה בדירה באבן גבירול וקיבלתי הצצה לאופן שבו ייראו חיי הגרגרניים ברגע שאעבור לגור בתל אביב – יותר מסעדות, פחות כסף. כשהכל נמצא במרחק הליכה, קשה הרבה יותר לעמוד בפיתוי… ולא היו חסרים פיתויים.

כמו תמיד, בקבוצת הפייסבוק תוכלו להשפיע על איזה מבין המקומות תקראו ביקורת מלאה מבין האפשרויות שיצויינו שם.

סלמון סקוטי אגז בנדיקט – עלמה (כחלק מארוחת הבוקר ב-88 שקלים)
במסעדת עלמה של רושפלד מציעים ארוחת בוקר ב-88 שקלים לאדם (כן… לא זול), שכוללת סלסלת לחמים מפנקת, מלווה בצלחת עם מספר מצומצם של גבינות, טפנד זייתים ממכר, חמאה וריבה. כמו כן, סלט אישי של ירקות, שתייה קלה, שתייה חמה ומנת ביצים לבחירה. חלק ממנות הביצים הן גרסאות גדולות ומוקפדות יותר של מנות ביצים מהבראנץ' של טאפאס אחד העם השכנה (שמעט השתנה לרעה מאז כתבתי עליו), אבל המנה הטובה ביותר הייתה מנת האגז בנדיקט עם סלמון. מוגשת על שכבה עבה במיוחד של חלה, עם תרד חלוט, פרוסה בדיוק-בעובי-הנכון של סלמון וביצת עין משתי ביצים. ביצוע מצויין שהופך למנה נפלאה, מלכותית ומשביעה.

סלמון סקוטי אגז בנדיקט בבראנץ' של עלמה

סלמון סקוטי Eggs Benedict : להרגיש כמו מלך

מולים – טאיזו (בתוספת 35 שקלים לעסקית)
לא חשבתי שיש הרבה מה לחדש בכל מה שקשור למולים, אבל קל לסמוך על טאיזו שמופיעה במדור הזה כמעט מידיי חודש, שתספק את הסחורה. בתפריט הצהריים של טאיזו (89 שקלים) יש אפשרות לקחת עיקרית מתפריט הערב בתוספת שמשתנה ממנה למנה, את המנה הזו היינו חייבים לנסות למרות התוספת הגבוהה יחסית. מולים שמגיעים ברוטב גולדן סירופ ושמן צ'ילי, שיוצר רוטב מתוק-חריף מלהיב, שגם נספג בחתיכות של לחם קלוי שמפוזר בין הצדפות. המולים מקבלים את הרוטב הזה באהבה וגם אתם תשמחו לאסוף אותו לתוך צדפות המולים ולשאוב הכל פנימה בהנאה. מנת חובה בביקור הבא שלכם בטאיזו.

מולים בטאיזו

מולים : מנת המולים הכי מעניינת שנתקלתי בה

עוף 48 שעות – אלבה (מנה עסקית זוגית במסגרת שתי עסקיות של 55 שקלים)
אחת העסקיות הכי משתלמות שיש היום בתל אביב נמצאת דווקא במסעדת אלבה, המפונפנת למראה, שנמצאת ברחוב אבן גבירול. עם עסקיות החל מ-55 שקלים, תוכלו להנות פה ממנה ראשונה ועיקרית שיעשו את העבודה ואם תגיעו בצמד ותרצו לאחד כוחות, תוכלו להחליף את שתי המנות העיקריות של עסקית 55 השקלים במנה עיקרית אחת גדולה במיוחד של עוף שלם. ה"עוף 48 שעות" מבושל בחום נמוך למשך זמן ארוך, שאמור להבטיח שהעוף יהיה עסיסי במיוחד, כפי שאכן היה בפועל. לעוף גם שכבת עור דקיקה וקריספית שנוצרת כתוצאה מטיגון מהיר מבחוץ. חשוב להדגיש, שבעוף יש גם חלקים ורודים, כפי שהזהירו אותנו בזמן ההזמנה, אשר אותם לא רצוי לאכול, אבל גם ככה כנראה שתשבעו מהמנה הזו גם בלעדיהם כי מדובר במנה ענקית. עם העוף מוגש סלט ירוק של חסה ומלפפון שכמעט גונב את ההצגה בזכות ויניגרט שהרגיש קצת כמו תפוח-ווסאבי. מה שבטוח, מנה ייחודית.

עוף 48 שעות באלבה

עוף 48 שעות : כזה עוד לא ראינו

לזניה ערמונים ופטריות – אוליברי (69 שקלים)
מסעדת אוליברי האיטלקית שבאבן גבירול, כבר הוזכרה בעבר בקטנה באחד החודשים הקודמים בזכות הפיצות הנהדרות שלהם, אבל כבר יותר משנה שאני שומע על הלזניה הצמחונית שלהם ומבטיח לעצמי לנסות. אז נכון, הלזניה הזו היא לא בדיוק לזניה לפי הספר מבחינת המרכיבים שלה, אלא מהווה יותר פרשנות עצמית של המקום, אבל זה לא מוריד מכמה שהיא טעימה. בין עלי הפסטה שמרכיבים הלזניה, יש רוטב פטריות שחובר לפטריות וערמונים, מה שיוצר המון ביסים מנחמים וטעימים במיוחד, עם טעם דומיננטי של פטריות שמקבל מתיקות ואגוזיות מהערמונים. איכשהו יוצא שהלזניה הזו חפה מכבדות מיותרת, עשירה בטעם ומשביעה בשל גודלה.

לזניה ערמונים ופטריות באוליברי

לזניה ערמונים ופטריות : יפה מבפנים

בוז'ה – מזנון קינג ג'ורג' (5 שקלים)
"נו באמת…" הייתה התגובה שלי כששמעתי על הגלידה בפיתה במזנון החדש שאייל שני פתח בקינג ג'ורג'. "הפעם זה באמת מוגזם". אבל אייל שני עושה זאת שוב, מביא מה שנראה כמו גימיק טוטאלי וסוטר לי בעזרתו על הסקפטיות שלי. גלידת מסטיקא בטעם של שרף עצים, טעם מאוד מיוחד שלא כולם יתחברו אליו, אבל לדעתי הוא עובד ויש מצב שהייתי בוחר בו אם היה נמכר בגלידריות. השאלה האמיתית היא לגביי הפיתה, נחוצה או לא? בשורה התחתונה – לא הכרחית, אבל מוסיפה. כי מורחים את כולה מבפנים בבננות מקורמלות, שמתחברות היטב לטעם הגלידה, כך שבסופו של דבר הפיתה מרגישה כמו משהו בין בריוש לסופגנייה, אבל אם קשה לכם עם הקונספט, אתם יכולים להשתמש בה כמו כלי מכיל בלבד ולאכול אותה עם כפית העץ המתלווה. מה שבטוח – בשביל 5 שקלים בלבד, זה לגמריי שווה את הניסיון.

בוז'ה (גלידה) מזנון קינג ג'ורג'

בוז'ה : שוברת מוסכמות במחיר ששווה לנסות

לפני סיום שווה לציין עוד כמה מנות שהיו בקלות נכנסות לרשימה בכל חודש. מנת "שיפוד ים אדום" במזנון, שכוללת תבשיל עגבניות וקלמארי בפיתה הייתה כובשת והפכה לפייבוריטית החדשה שלי במקום ; מנה נוספת שהייתה במרחק נגיעה מכניסה לנבחרת, היא מנת "שניצל סרטן" שהייתה מנת ספיישל במסעדת שולחן, עלתה רק 82 שקלים וכללה 3 סרטנים רכי שריון מטוגנים בציפוי פירורי לחם. לא מנה מעודנת, אבל מיוחדת וטעימה ; מנת צמחונית של קאנה (סוג של ברוקולי תאילנדי) ששחתה ברוטב פטריות עשיר בשום, במסעדת בית תאילנדי המושלמת למצבים שאנשים צמחונים רוצים לאכול טוב עם אנשים שאינם צמחונים.

אל תשכחו להגיב לפרסום של נבחרת החודש בקבוצת הפייסבוק של גרגרן בנוגע למסעדה שעליה תרצו לקרוא ביקורת

פורסם בקטגוריה כללי, נבחרת החודש, עם התגים , , , , , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

5 תגובות על נבחרת החודש – ספטמבר

  1. מאת חלי‏:

    הי,
    לא הבנתי לגבי העוף, אם יש חלקים ורודים, אז העוף לא עשוי, וברור שאסור לאכול כי יש סכנה לסלמונלה.
    איך עוף שמבושל כ"כ הרבה זמן עדיין "חי"?
    או שפספסתי משהו (:

    בכל מקרה, כייף לקורא כמו תמיד.

    • מאת אורן אסיף‏:

      בעקרון, את החלק הורודים באמת לא אוכלים, אבל היו חלקים שהיו עשויים ואפשר היה לאכול אותם. הסיבה שהעוף לא מבושל אחרי הבישול הארוך (הבישול עצמו הוא לא 48, אלא כל תהליך ההכנה שלו נמשך 48 שעות מתחילתו ועד סופו, כולל השרייה במי מלח וכו'…) היא הטמפרטורה הנמוכה. אני משער שהטמפרטורה מספיק גבוהה על מנת להרוג את חיידקי הסלמונלה, אבל מסכים איתך שיש בכך סיכון, זו בטח לא מנה שכדאי למישהי בהריון לאכול.

  2. היציאה של שני היא במקרה זה רק וריאציה ולא המצאה עצמית. זה מבוסס על מנה שנמכרת מזה מאות שנים בכל קרן רחוב בסיציליה של גלידה המוגשת בתוך לחמניית בריוש חמאתית ומתקתקה. זה נפוץ שם במיוחד במכירה על ריקשות ניידות שעוצרות פה ושם. לא התחברתי. אגב מקור המוצר גלידה באיטליה ולמעשה בעולם כולו הוא בסיציליה.

    • מאת אורן אסיף‏:

      שני לא התיימר לקחת את הקרדיט לעצמו, כששאלו אותו לפשר הרעיון הוא בעצמו אמר שקיבל אותו בעקבות אכילת הקינוח שתיארת במהלך טיול שלו באיטליה.

  3. מאת erwin pridan‏:

    מנות מדברות בכל השפות. מבין אותך לגמרי.