יש שאומרים שארוחת הבוקר היא הארוחה החשובה ביותר ביום, אבל למי יש כוח להתעורר בסופ"ש בבוקר אחרי שבוע עמוס? בדיוק בגלל זה הומצא הברנאץ'. בעוד בארץ שלנו אימצו בחום את המושג ברנאץ' (אולי כי המילה "בוהוריים" נשמעת כמו שם של מחלה), מעט מאוד מקומות באמת מותחים את שעות הבראנץ' מעבר לשעה 13:00. כששמעתי שבטאפאס אחד העם החליטו לפתוח את המסעדה בסופ"שים, לבראנץ' שרק מתחיל ב-11:00 ונמשך עד השעה 16:00, ידעתי שאני אלך לשם בהזדמנות הראשונה שתהיה לי.
האמת היא שבדיעבד נראה שבטאפאס אחד העם התחילו עם הברנאץ' עוד בסוף פברואר, אבל שמעתי עליו לראשונה רק באמצע חודש אפריל וכבר ביום שבת של אותו השבוע, החברה שלי ואני החלטנו לנסות אותו ולא נתנו למזג האוויר הגשום והמפתיע לשנות לנו את התוכניות. הגענו בסביבות 14:30, אחרי חיפוש חניה קצר שלא צלח וחניה בחניון הסמוך (אולי צריך לבדוק פעם את כדאיות שירותי החניה שמציעה המסעדה…). את פנינו קיבלה המארחת בחיוך והושיבה אותנו על הבר לבקשתנו.
העיצוב של טאפאס אחד העם, הוא שמח ונעים, עם אריחים צבעוניים שמקשטים את הקירות, הרצפה והבר. התקרה המאוד גבוהה נותנת הרגשה של חלל מרווח מאוד, שולחן גדול ממוקם ממש ליד הכניסה, עמוס מכל טוב באוכל צבעוני. במרכז המסעדה, בר ארוך שמשתרע לכל אורכה ומשקיף למטבח הגדול והמתוקתק שמתוחם בקירות זכוכית. לאורך הקירות שולחנות ישיבה למי שמגיע בקבוצות ולא בזוג, או סתם לא אוהב לשבת על הבר. בצידה האחר של המסעדה, בחלל קצת יותר מבודד, יש אי גדול שלדעתי יכול לאכלס יותר מ-20 סועדים ויש גם מקומות ישיבה בחוץ למי שמעדיף. בעוד בערב האורות עמומים ומשרים אווירה יותר חמימה ואינטימית, בשעות הבראנץ' המקום הרבה יותר מואר ואפשר להנות מהעיצוב שלו אפילו יותר.
דיל הבראנץ' של טאפאס אחד העם מתומחר ב-78 שקלים לאדם וכולל לחם וממרחים ; "פלטה ספרדית" שכוללת מבחר נקניקים, גבינות ועוד דברים טובים ; מנת ביצים לבחירה (שכוללת שתי ביצים) ; שתייה קרה – סן פלגרינו בטעמים או סנגריה לבנה וגם שתייה חמה – קפה או תה. מלבד הדיל הזה, יש גם רשימה מצומצמת אך מגוונת של טאפאסים מתפריט הערב. המחיר לבראנץ' הוא אומנם מעט גבוה יותר ממחירי ה"ברנאץ'" במקומות אחרים, אבל בסוף הביקורת תשפטו בעצמכם אם המחיר מוצדק או לא.
כל מה שהיינו צריכים זה רק לבחור את מנת הביצים ומה אנחנו רוצים לשתות, בעוד הוגשו לנו חתיכות גדולות של לחם עם שני מטבלים: טפנד זיתים וסלסת עגבניות. מאז ומתמיד אהבנו את הלחם של טאפאס אחד העם, הוא תמיד נפרס במקום, חמים, עם קרום קשה ותוכן רך ומעט מתקתק, שיכולתי להנות ממנו גם בלי הממרחים מסביב, אבל גם הטפנד כל-כך טעים ואותו קצת פחות נוח לאכול סתם ככה עם מזלג, אז ביחד הם שילוב מושלם. סלסת העגבניות הייתה סטנדרטית והרבה פחות מיוחדת, חבל שדווקא את מטבל החצילים שמוגש עם שני המטבלים האחרים בשעות הערב בחרו להוריד, הוא דווקא היה יכול להתאים יותר כחלק מהבראנץ'.
קיבלנו שירות משני ברמנים שונים, אחד היה מאוד קצר רוח ונראה כאילו עשה טובה למישהו שהוא שם, בעוד השנייה הייתה חייכנית, אדיבה ואכפתית. היינו יכולים לצאת עם רושם מאוד טוב מהשירות אם רק היא הייתה הברמנית שלנו ואילו אם הברמן היה נותן השירות היחידי שלנו, סביר להניח שכל החוויה שלנו הייתה מקבלת אווירה קודרת, כי בסופו של דבר זו ההשפעה שיש לשירות על ההתרשמות הכללית מחוויה במסעדה. בכל מקרה, בעוד אני קיבלתי את הסנגריה שהזמנתי, החברה נאלצה לחכות יותר מידיי זמן לקפה שהזמינה. הבסיס לסנגרייה הלבנה היה כנראה יין חצי יבש, אליו הוסיפו אגס, ענבים ושקדים פרוסים. הסנגרייה הייתה מתוקה ועשתה את העבודה, למרות שאישית אני מעדיף אותה מתוקה פחות ואלכוהולית יותר.
כעבור מספר דקות הוגשה לנו "הפלטה הספרדית", פלטת עץ גדולת מימדים ועליה צלחת עם עגבניה ומלפפון חתוכים גס, עם חתיכות בצל סגול וצנונית בתיבול של מלח, פלפל ושמן זית, עם 2 חתיכות גבינה לבנה חצי קשה מעל שלא הצלחתי לזהות את סוגה. מצד אחת של צלחת הירקות הנדיבה היו שלושה סוגי נקניקים איכותיים, שמנים וטעימים למדיי (עם שמן זית קצת מיותר מעל), בכמות מספקת בשביל מתאבן. מהצד השני 4 קעריות: גבינת עיזים רכה עם שמן זית, חמאת עשבי תיבול, איולי בעל טעם מעושן של צ'יפוטלה וגולת הכותרת הייתה סלט ביצים לא מתחנף שהורכב בעיקר מהמון חלמון והיה פשוט ממכר. גם בשביל הפלטה הזו נעזרנו בלחם המצויין, שקיבלנו ממנו עוד ועוד.
מנות הביצים הגיעו כמעט מייד עם הפלטה, כל אחת מוגשת בתוך מחבת טאפאס אישית. כיוון שהחברה ואני לא נוהגים להזמין את אותן המנות, ניהלנו משא ומתן קצר מי מאיתנו יזמין את מנת הפולנטה – פולנטה עם פטריות וביצת עין, מה שבסופו של דבר לא משנה, כי אנחנו נוהגים לחלוק את המנות שלנו בכל מקרה. הפולנטה הגיעה כששתי הביצים מעליה, עם חלמון שבחלקו כבר היה מעט קשה ועם חתיכות של פטריות צלויות מעל. הפולנטה שעשוייה מקמח תירס הייתה מצויינת ושילוב הטעמים עם הביצים והפטריות היה פשוט מעולה! הפולנטה אימצה את טעם הפטריות והחלמון תרם המון לטעם. גם החברה טענה שהמנה ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש טעימה. כן כן… 7 פעמים "ממש", לא פחות. עכשיו אתם יודעים מה להזמין אם תלכו לשם בעצמכם.
המנה השנייה שהזמנו הייתה שקשוקה ספרדית – עגבניות, קבנוס וביצת עין. במקרה הזה לא היו הפתעות מבחינת שילוב הטעמים, כי שקשוקה עם בייקון היא משהו שכבר פגשנו בעבר. בעוד הטעם היה טוב, חלק ה"שקשוקה", שהוא בעצם העגבניות, היה נוזלי מידיי, כמעט מרקי אפילו, עד שהיה רצוי להגיש את המנה הזו עם כף. אני רק יכול להניח שזו לא הייתה כוונת המשורר ושהמנה הזו אמורה להיות יותר סמיכה. בכל מקרה, גם היא בסופו של דבר נאכלה עם לחם שעזר לספוג את הרוטב.
בין שאר מנות הביצים (יש 6 סך הכל), קיימות עוד שתי מנות מקוריות שמעניין אותי לנסות: P.B.E – פלפלים בייקון וביצת עין, ומנה של פטאטאס בראווס, ז'מבון וביצת עין. בביקור הבא ננסה כנראה אחת מהם, בעוד המנה השנייה שנזמין תהיה ללא ספק הפולנטה.
הצלחות והפלטה חוסלו בזמן שאני שתיתי עוד סנגריה לבנה שחברתי העדיפה לוותר עליה. הזמנו עוד אספרסו שהגיע לנו במסגרת העסקית והזמנו חשבון. שמחים, שבעים וטובי לב.
חשבון:
בראנץ' פולנטה פטריות: 78 שקלים
בראנץ' שקשוקה ספרדית: 78 שקלים
סה"כ: 156 שקלים
לסיכום:
מסעדת טאפאס אחד העם מציעה בראנץ' שונה וייחודי, הן מבחינת השעות והן מבחינת התפריט, עם מנות מקוריות שחורגות מהנורמה המשעממת של ארוחות הבוקר החוזרות על עצמן, אליהן הורגלנו. המחיר, שנראה מעט גבוה במבט ראשון, מצדיק את עצמו לאור המבחר ואיכות חומרי הגלם. באופן כללי המסעדה שומרת על הקו שמנחה אותה גם בערב, עם תפריט ואיכות שמבחינתי הופכים את טאפאס אחד העם למסעדת הטאפאס הטובה ביותר בארץ. אחרי כל הקומפלימנטים האלה, צריך להתייחס לנושא השירות שיכול וצריך להשתפר, כך שיתאים ברמתו לשאר האספקטים, אבל גם אם לוקחים את העניין הזה בחשבון, הבראנץ' של טאפאס אחד העם הוא כעת אחד האהובים עלי.
טאפאס אחד העם, אחד העם 27, תל אביב.
טלפון: 03-5666966
שעות הבראנץ':
ימים ו' – ש', מ-11:00 עד 16:00
אתר:
https://www.facebook.com/Tapas1Haam
http://www.adislifestyle.com/default.asp?PageID=6
ניראה וגם נישמע מלהיב.
מסכים ( תיאורטית ) לגבי הערותיך על שמן הזית על הנקניק וגם על רוטב השקשוקה.
לטעמי , הסנגריה לא "נדבקת" כלל ווכלל.
וודקה/ערק או דומיו ( בשעה שתים בטח אפשר ) היו מחליקים יופי !
מוכן להתפשר איתך על וודקה, כי ערק עושה לי רע 🙂
מסכימה עם ההתלהבות מסלט הביצים, מנת הפולנטה טובה מאד גם ללא ביצה. בהחלט ארוחת צהרים שאצלי היתה גםןארוחת ערב..
מה שמאכזב, שיש קטע כזה עם פטריות בארץ, תמיד זה רק שמפיניון, ואולי לפעמים פורטבלו. וחבל.
אל תשכח שעל פטריות יותר יקרות ונדירות צריך לשלם יותר כסף, הכל שאלה של תמורה מול מחיר… אולי יום אחד יהיו מסעדות שיציעו לך כמה אפשרויות למנה בתמחור שונה ותוכל לבחור לעצמך את הפטריה שישתמשו בה 🙂
נשמע מעולה, למרות המחיר הקצת גבוה.
צלחת הנקניקים מביאה איתה ערך מוסף גדול בעיניי, והיא משהו שכמעט ואין בנמצא בארוחות שכאלה במקומות אחרים.
גם מנת הפולנטה נשמעת כלבבי, ודומה למנה שאני עושה לא מעט עם חברים (מינוס הביצים).
לגמרי עשית לי חשק לקפוץ לשם באיזה סופ"ש קרוב.
נו, קפצת כבר? 🙂
כרגע חזרתי מהבראנץ.
הכל היה כפי שתארת .
שירות כשוב מהיר ועם חיוך.
לא פחות חשוב ,תשומת לב והתחשבות בשני ילדים ותינוקת..
ובכל זאת היתה לי אכזבה.. בניתי מאוד על מנת הפולנטה
עם הפיטריות .קיבלתי עיסה די דלילה ואפורה.
בהסתמכות על המנה שהצגת ,חשבתי שזו טעות ושאלתי את המלצר
תוך כדי תאור המנה כפי שצילמת. .הוא לא ידע על מה אני מדבר,
אז הפנתי אותו לבלוג שלך.(-:
המנה היתה "אכילה " אבל רחוק ממה שדימיינתי.
שאל אותי אם היא לא טעימה לי. היות והיא היתה "אכילה"
לא החלפתי.
לאומת זאת שקשוקה תרד היתה מצויינת.
הפרייז עם הביצה היו גם מצויינים.
הסלטים טריים ומטובלים היטב.
כלתי ניתקלה בחתיכת פלסטיק בשקשוקה ( מעט לפני שסיימה את המנה.)
לא חייבו עבור בראנץ אחד וגם הביאו 3 מנות גלידה מצויינות כפיצוי.
השארתי טיפ נדיב. הגיעה להם.
מקום שבהחלט שווה לחזור אליו.
מצטער לשמוע על הפקשושים ובמיוחד על האכזבה מהפולנטה… אתה אומר שהיא גם לא נראתה אותו דבר? מבאס
לפחות כל הכבוד להם שידעו לפצות כראוי, גם זה חשוב.
לפחות בסופו של דבר יצאת מרוצה, אני רגוע 🙂
פינגבאק: גרגרן | נבחרת החודש - ספטמבר
נשמע יקר רצח !
התמונות לא שכנעו אותי.
אכלנו לפני מספר שבועות לחגיגת אירוע ונדהמנו מהרשלנות של הצוות וחוסר התגובה שלאחריה.
עם הזמנת המנות התרעתי שלוש פעמים למלצר על רגישות לרכיב מזון, ווידאתי שלא יהיה אותו במנות שהזמנתי.
להפתעתי, לא רק שהרכיב היה נוכח בשתיים מהמנות שהזמנתי, אלא שגם במנה שהוציאו לי כ"פיצוי" על הטעות נמצא הרכיב.
קמנו והלכנו.
כצפוי, באותו ערב פרץ התקף אלרגיה חמור, שבבוקר התפתח לפריחה בכל הגוף והתנפחות הפנים, זריקת אנטי-היסטמין, הפניה למיון, והפסד יום עבודה.
בשיחה שלי עם מנהל המשמרת בערב להערה על המקרה והמלצה לריענון נהלי הצוות ושיחה עם המלצר שטיפל בנו, נאמר לי שיחזרו אליי לעדכן שהנ"ל בוצע ולהציע פיצוי על עוגמת הנפש.
כמובן שלא שמעתי מהם עד היום…
בושה לקבל כזה שירות במסעדה עם "שם " שכזה, או לפחות אחת שמתיימרת להיות שכזו.
אני לשם לא חוזרת – ולא אמליץ לחבריי!