ויטרינה – הרבה יותר מאוכל רחוב

ענף הקולינריה בארץ התפתח ללא היכר בשנים האחרונות. תוך מספר מועט של שנים, הפכה ישראל (ותל אביב בפרט) ליעד קולינרי אטרקטיבי מאוד, שעונה (כמעט) על כל החשקים. כן, היו לנו גם מסעדות טובות עוד קודם, אבל המספר הוכפל פי כמה בעשור האחרון ולמרות שאנחנו עדיין לא מעצמה קולינרית, הרמה הממוצעת פה לא נופלת מהמון בירות קולינריות בעולם. גם באוכל רחוב אנחנו הולכים ומתפתחים – אופנות באות, אופנות הולכות… היום זו הארפא, אתמול זה הטאקו, לפני שנה זה היה הדים סאם, אבל נדמה שלכולנו יש פינה חמה בלב ובבטן להמבורגרים, נקניקיות וצ'יפס.

זה לא כזה מובן מאליו כשחושבים על זה… הרי המבורגרים ונקניקיות לא טבועים בדי.אן.איי שלנו. ההיכרות הראשונית איתם נעשית תמיד בגיל צעיר ובגרסאת הג'אנק המובהקת ביותר שלהם, בין אם בבית עם מוצרים מעובדים ונחותים, או בחוץ במוצרים נחותים באותה מידה בעטפיה קצת אחרת. אבל במסגרת ההתרעננות הקולינרית המקומית, נפתחו מקומות כמו אגאדיר ומוזס שהנחילו אז חיים וסטנדרטים חדשים בתעשיית ההמבורגר המקומית ; השרקוטייר, אלן טלמור, ביקש להכיר לנו את עולם נקניקיות האיכות, כשאבן הדרך המשמעותית שלו הייתה לטעמי בתפריט הנקניקיות הגדול ב'שטרן 1' (היום יש לו גם מקום משלו).

אבל אנחנו כאן לא כדי לעסוק במוזס או באלן טלמור, כי אם ב-'ויטרינה', שלדעתי הצליחה להתעלות עליהם, עם המבורגר מצויין ותמורה טובה לכסף, ונקניקיות שהן מבחינתי הטובות ביותר בארץ. ויטרינה הקומה ב-2011 (אם להסתמך על הלוח הגדול שמציג את התפריט) ע"י נתי מנשה, שחי קודם לכן בארה"ב. ייתכן שהוא החליט לפתוח את המקום הזה כשהבין שאין לו מקום אחר שירגיע את הגעגוע לנקניקיות שם? מה שלא תהיה הסיבה, יש לברך על כך.

ויטרינה נמצאת על רחוב אבן גבירול, מעט דרומית לכיכר רבין. למרות השלט הקטן, תוכלו לזהות את המקום בקלות בזכות התור הארוך לפני דלפק ההזמנה, לא עניין של מה בכך באיזור בו יש הרבה מקומות אחרים לארוחה מהירה וזולה. המקום קטן ואינטימי, בר קטן שמכיל 10-12 מקומות ישיבה ו4-5 שולחנות ברחוב. אל הבר נושקת ויטרינה ובה היצע הנקניקיות היומי, בו שלל אפשרויות מבקר, חזיר וכבש (אולי גם עוף), בתיבול שמקבל השראה מערים שונות בעולם. תוכלו למצוא שם נקנקייה בווארית של בשר חזיר מתובלת בעדינות אגוז מוסקט (מהמועדפות עליי) ; קזבלנקה – בשר בקר וכבש בתוספת אריסה ; אקפולקו – בקר עם כמון וצ'יפוטלה ועוד המון שילובים שיגרמו לכן להתלבט המון.
אבל ההתלבטות לא נגמרת עם הנקניקיות, כי כמו שבטח הבנתם מהפתיח, בויטרינה יש גם המבורגר… בניגוד לנקניקיות, יש רק סוג אחד של המבורגר עשוי מנתח אונטריב, אותו אפשר להזמין אותו עם או בלי גבינה (שילוב של רוקפור וגבינה נוספת שמרככת, ממש מעט, את חריפות הרוקפור].

ויטרינה, תל אביב

הויטרינה, ברגעים נדירים שאין תור. (בשעה 18:40 באמצע שבוע)

לכשתגיעו להחלטה מה תרצו – וזה כלל לא פשוט – את ההזמנה עושים בקופה שמעל ויטרינת הנקניקיות, מלבד האפשרויות להזמנה של נקניקיות או המבורגר, יש גם אפשרות לארוחה שכוללת את הצ'יפס האייקוני של הויטרינה ושתייה לבחירה, שכוללת לימונדה עם פטל וסלק, לימונדה עם פסיפלורה ולימונדה אייס טי. השירות בויטרינה, שהחלק המהותי שלו הוא במהלך לקיחת ההזמנה אך לפעמים כולל גם אינטרקציה עם הטבחים שמאחורי הבר, קיבל בעבר מוניטין שדומה לבחור החביב שמכר מרקים בסיינפלד, ה"סופ נאצי" [soup nazi]. זה בא לידיי ביטוי בגישה חסרת סבלנות ולפי עדויות מסויימות של חברים גם לפעמים הגיע לרמת דיבורים לא נעימים, אבל מאז עושה רושם שחל שינוי ניכר באופי השירות וכולם הרבה יותר נינוחים ואדיבים.
ראוי לציון (והערכה) – הוא שלמרות ההצלחה המסחררת והמוניטין ההולך וגובר של הויטרינה, המחירים במקום לא עלו כבר יותר משנתיים(!), זאת בניגוד גמור למגמה בשאר המסעדות ודוכני המזון המהיר. מפתיע מאוד.

ויטרינה, תפריט

התפריט של הויטרינה : מדהים שהמחירים נשארו אותו דבר כבר יותר משנתיים

אם בעבר הנקניקיות בויטרינה היו מרכז העניינים, נראה שלאחרונה זה דווקא ההמבורגר של ויטרינה תופס יותר שטח על הגריל. זה בא לידי ביטוי גם במבחר הנקניקיות שבויטרינה, פעם היו 12-13 סוגי נקניקיות שונות שהיה ניתן לבחור מהן אך בשתי הפעמים האחרונות שהייתי היו משהו כמו 8 אפשרויות, שזה עדיין מבחר טוב. ההמבורגר של ויטרינה, העונה לשם "הבאטלר", מוגש בלמניה מתוקה מעט, אותה קולים גם מחלקה הפנימי רגע לפני הרכבת ההמבורגר. מלבד קציצת האונטריב העסיסית והמשובחת, יש בתוך הלחמניה גם רוקט חרפרף ומרענן, רליש מלפפונים חמוץ-מתוק ובמידה והזמנתם את ההמבורגר עם גבינה, תקבלו גם בצל מקורמל. כבר במבט על קציצת ההמבורגר אפשר לראות עד כמה היא עסיסית ורכה וביס בכבודה המכובדת הזו יגלה לכם למה בעיניי רבים זה נחשב ההמבורגר הטוב בתל אביב. הגבינה שעל ההמבורגר מוסיפה המון אופי, כך שאם אין לך סיבה ממש טובה למה לא להזמין את הגבינה על ההמבורגר, ממליץ לכם להזמין אותה.

המבורגר, באטלר, ויטרינה

הבאטלר : ההמבורגר שגנב את ההצגה מהנקניקיות

שנייה לפני שנעבור לנקניקיות, אי אפשר שלא להתעכב על הצ'יפס של הויטרינה. מדובר בצ'יפס מהאסכולה הדקיקה והפריכה, אך יש לו כמה מאפיינים שמייחדים אותו והופכים אותו לכל כך מיוחד. ראשית, זו תערובת הצ'יפס, שמלבד תפוח אדמה כוללת גם בטטה. שנית, זה התיבול המפתיע, שכולל פטרוזיליה קצוצה וגרדת לימון שמגררים שנייה לפני ההגשה. לא פחות חשוב, זו העובדה שהצ'יפס עצמו מוכן ברגע ההזמנה ולכן לא מגיע סמרטוטי וקר בשום מצב. השילוב של כל התכונות הנ"ל, הופך את הצ'יפס של הוירטינה לעילאי. לא סתם הוא כבר כיכב בעבר בנבחרת החודש של גרגרן.

צ'יפס 50/50 בויטרינה

הצ'יפס של הויטרינה, בתמונה מתוך נבחרת החודש.

בביקור האחרון בויטרינה, התמזל מזלי להגיע בשעה רבע ל-7, משהו כמו 10 דקות לפני שמתחיל להצטבר תור שרק מתארך ככל שעובר הזמן. החלטתי ללכת על הנקניקיות, אותן זנחתי במשך הרבה זמן לטובת ההמבורגר. החלטתי ללכת על האפשרות של עם שתי נקניקיות בצלחת וצ'יפס, ומתוך המבחר המוצע באותו יום לקחתי את חיפה – כבש מעושן ואקפולקו. את הארוחה שלי חיזקה בלימונדה עם פטל וסלק, שהסלק תרם לה בעיקר צבע בעוד הטעם היה בעיקר של הלימון והפטל. המנה הוגשה לי כעבור כמה דקות, רק עם נקנקיית הכבש והתנצלות שהנקנקייה שהזמנתי התפרקה במהלך ההכנה וכיוון שהייתה האחרונה הציעו לי לבחור באפשרות אחרת, נתתי לנתי לבחור את הנקניקיה השניה על דעת עצמו ועד מהרה הגיע נקניקיית עגל עם גבינת צ'דר, נקניקיה חדשה שנאמר לי שעדיין אין לה שם. מנקניקיית הכבש התחלתי לאכול עוד בטרם הגיע הנקניקייה ללא השם, היא הייתה טעימה מאוד עם טעמים ומרקם שהזכירו קצת קבב כבש טוב, אך ללא ארומות חזקות מידיי. מה שבטוח, היא עשתה לחיפה יותר כבוד ממה שמכבי חיפה עושה לה בעונות האחרונות. עוד בצלחת נכחו באותה העת כרוב כבוש במקום (שלא היה מהסוג החמוץ מידיי), בצל מקורמל, סלט גזר מתוק-חריף, פרוסות מלפפון שהזכיר את הרליש החמוץ-מתוק. נקניקיית העגל שהגיע זמן קצר אחר כך הייתה מדהימה. היה לה את ה"קנאק" המתפצח בעת הנגיסה, עסיסיות מטורפת וטעם שלא רציתי שייגמר. גבינת הצ'דר שהורגשה בטעמה בעדינות, בעיקר הדגישה את העסיסיות של הנקניקייה. בהחלט נקניקייה שאחזור אליה ואולי הפכה לפייבוריטית שלי בויטרינה (הקודמת הייתה "גנגאם" – בשר לבן, סויה קימצ'י [ירקות מותססים בסגנון קוריאני], שכבר הרבה זמן לא ראיתי אותה בויטרינה).

נקניקיות, ויטרינה

הנקניקיות של הויטרינה – גם להן אין מתחרות אמיתיות

הנקניקיות והצ'יפס, הולכים יד ביד עם הרטבים שבמציעה הויטרינה. קטשופ-סלק מתוק, איולי עשבי תיבול ממכר, חרדל שפותח את האף ורוטב שכנראה התווסף לאחרונה – עמבה-כוסברה, שבאופן טבעי החמיא מאוד לנקניקיית הכבש. משסיימתי את הנקניקיות נשארתי להתענג על הצ'יפס, עד גרדת הלימון האחרונה והלכתי הביתה שבע, שמח וטוב לב. עם ציפייה לפעם הבאה שאחזור שוב.

ויטרינה, תל אביב

ויטרינה : כשהתור מתחיל להתגבש (19:23 באמצע שבוע)

מחירים : (הרשמים אינם מביקור בודד, לכן המחירים יפורטו בנפרד)
ארוחת המבורגר בתוספת גבינה עם שתייה קלה וצ'יפס קטן: 60 שקלים
2 נקניקיות בצלחת (ללא לחמניה) + צ'יפס: 45 שקלים
לימונדה: 8 שקלים
חצי ליטר אלכסנדר בלונד: 28 שקלים
צ'יפס גדול: 18 שקלים

לסיכום:
להגדיר מקום שנפתח "רק" לפני פחות מ-5 שנים כמוסד, זה אולי קצת מוקדם מידיי… אבל ויטרינה היא, אם תרצו, מוסד בהתהוות ומרגישה כאילו הייתה כאן מאז ומתמיד. ההצלחה של הויטרינה מאוד מובנת כשלוקחים בחשבון שהיא מציעה רק המבורגר, נקניקיות וצ'יפס, אבל רמת הביצוע של שלוש העולמות האלו טוענת לתואר "הטוב ביותר" ונמצאת לכל הפחות בטופ 3 של כל קטגוריה. תוסיפו לזה את האפשרות לשבוע במחיר נמוך וקיבלתם מתכון למקום שיש בו תור ארוך כל יום מחדש (תשתדלו להגיע מוקדם). השירות, שהיווה בעבר את נקודת התורפה, השתפר משמעותית.

ויטרינה, אבן גבירול 54, תל אביב
טלפון: 03-6960304
שעות פעילות:
א' – ה' : 12:00 – 23:00
ו' : 12:00 – 17:00
(אין אתר או עמוד פייסבוק)

פורסם בקטגוריה ביקורת מסעדות, כללי, עם התגים , , , , , , , , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

להגיב על אלוהים=ויטרינה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

7 תגובות על ויטרינה – הרבה יותר מאוכל רחוב

  1. מאת ERWIN‏:

    גילוי נאות: אני חובב מושבע של נקניקים ונקניקיות.
    לא מפספס שום דוחן בוינה.
    שמחתי מאוד בזמנו כאשר ניפתחה "ביירן" בת"א.
    כגודל הציפיה כך גודל האכזבה.
    אז אתה לבטח תשמח לשמוע שבביקורת שלך פתחת תיאבון וגם ציפיות.
    ואתה יודע מה ? אני בטוח שהפעם לא אתכזב.
    אז תודה לך (-:

    • מאת אורן אסיף‏:

      היי ארוין, גם אני מאוד התאכזבתי מביירן. הנקניקיות של הויטרינה טובות בהרבה, גם הקלאסיות יותר וגם אלו המקוריות.

  2. מאת ליאור‏:

    הויטרינה הייתה המסעדה האהובה עליי, החשבתי את ההמבורגר לטוב בארץ ותמיד פירגנתי לנתי (משער שהוא זכר אותי מביקורים חוזרים ונשנים, אבל לא את השם שלי, מה שלא באמת ציפיתי ממנו לזכור). בשנתיים האחרונות משהו השתנה, בדר"כ כשנתי לא נמצא שם, מרגיש שהעובדים האחרים זורקים זין. מאז שמצאתי את עצמי בפעמיים שונות נעקף בתור ולא מצליח אפילו להזמין אחרי 20 דק' ובפעם שלישית מזמין ואחרי 40 דק' רואה שהם עשו בלאגן בהזמנות, הבחור לפניי מקבל את המנה ומישהי אחרת מקבלת את ההמבורגר שלי – היא צעקה ונדחפה, וכשאני שאלתי לגבי ההמבורגר שלי הוא נעלם (ספציפית, הם עשו טעות וארזו 4 המבורגרים במקום שלושה לבחור לפניי, כשאחד מהם היה בבירור שלי ושאלתי אם יעזור להם שאקח ארוז במקום הם בכלל לא ידעו על ההזמנה שלי ורצו לשרת את הבחורה הצועקת). ביקשתי את הכסף חזרה ומעולם לא אכלתי שם יותר.

    ההמבורגר היה מהטעימים בארץ (אין לי מושג כמה שינו בשנה האחרונה), אבל לא שווה את הציפייה הארוכה והיחס המבזה.

    • מאת Mireille‏:

      סוף סוף יש מקום שמגיש אוכל אלוהי בלי לפגוע בכיס.קצת לחכות ,זה לא נורא,אתה פשוט חוזר הביתה בעננים.

  3. מאת נתן‏:

    מקום עם יחס ושירות מן הגרועים שנתקלתי בהם.
    אוכל במחיר של זהב…

    • מאת נתן‏:

      לא להתקרב!!!
      יחס ושירות דוחים, מחיר בשמיים.
      ואופה הגיע הקארמה, שיפוצים בבניין באבן גבירול, נתי מגיע לך לפשוט את הרגל, אתה דוחה והעובים שלך דוחים.

      • מאת אלוהים=ויטרינה‏:

        תקשיב!!!!!!1 אתה טועה ובגדול.
        השירות מקסים וגם אם לא סבלנות לא תפגע באף אחד, חצוף וכפוי טובה שכמוך.
        מה עם בני ישראל שחיכו לדבר אלוהי 40 שנה במדבר? לא תחכה בשביל דבר אלוהי באותה רמה ואפילו יותר 40 דקות????כי אני כן.