משהו טוב קורה בתל אביב, נראה שמאז ההיסטרייה סביב ארוחת הבוקר של מסעדת 'חמש' במלון הבוטיק "המלון ברחוב מנדלי" (שלמיטב הבנתי היא כבר לא טובה כפי שהייתה בהתחלה), יותר ויותר מקומות הבינו שיש ביקוש לארוחות בוקר ששוברות את הקונספט המשעמם של "ביצה לפי בחירתך, לחם ו-5 ממרחים זולים" ומציעות ארוחות בוקר יותר מיוחדות ומשתלמות, כשגם קונספט הבופה זוכה לתחייה מחודשת. לתחום ארוחות הבראנץ' נכנסו בחודשיים האחרונים שחקנים חדשים, ביניהם אפשר למצוא את "האחים" שמציעים בראנץ' חדש שמכוון גבוה.
אומרים על ארוחת הבוקר שהיא הארוחה הכי חשובה ביום, אבל אם לשפוט לפי ארוחת הבוקר הממוצעת הנהוגה בבתי הקפה בארצנו, היא כנראה גם הארוחה היקרה ביותר, לפחות במובנים של תמורה לכסף. 50 שקלים בממוצע (וגם זה אם נעגל כלפי מטה), תעלה לכם ארוחה בסיסית שהייתם יכולים להכין בקלות גם בבית, במהירות ובהרבההה פחות כסף. יש כמובן מקומות שכבר מזמן זיהו את הפוטנציאל הגלום בארוחת הבוקר (כמו בנדיקט שהגדילו לעשות ומציעים את ארוחות הבוקר 24/7, או מוסדותיהם של רותי ומתי ברודו), אבל נדמה שבשנה האחרונה הקושי בלמצוא מקום טוב לאכול בו בראנץ' או ארוחת בוקר, התחלף בקושי לבחור איפה לאכול אותן (אם כי עדיין חסרים מקומות שמציעים את הבראנץ' עד לשעות הצהריים המאוחרות). הבראנץ' של האחים יעלה 75 שקלים לאדם והוא כולל בופה עשיר, שתייה קרה חופשית ושתייה חמה אחת. למי שרוצה להתחיל את היום בראש טוב, מחירי האלכוהול הנמוכים ביותר הנהוגים במסעדת האחים, תקפים גם בזמן ארוחת הבוקר ויש גם תפריט קוקטיילים משתנה שמציע 5 קוקטיילים במחירי רצפה של מתחת ל-20 שקלים.
"האחים" נפתחה בשנת 2011 על ידי האחים יותם ואסף דוקטור, שהם גם הבעלים של ה"קרפצ'יו בר", הממוקמת כמעט בצמוד אליה. המסעדה נפתחה תחילה בקונספט של שיפודייה משודרגת שלא כל-כך תפס והתחלף עם הזמן למסעדת גריל שרק קורצת לכיוון השיפודיות המזרחיות. המסעדה מעוצבת במה שנראה בפשטות יחסית, אך בשילוב אלמנטים נוסטלגיים שונים, רצפת בטון שנראית כאילו נלקחה מתל אביב של אמצע המאה הקודמת וקירות שבחלקם תלויות תמונות בשחור לבן עם דמויות מראשית המדינה וקירות אחרים שחושפים את יסודות המבנה. השילוב של העיצוב הזה, יחד עם המוזיקה השקטה המתנגת במהלך הבראנץ' וכוללת שירים ישראלים אופטימיים ונוסטלגים גם כן, משרים אווירה נינוחה ונעימה לפתוח איתה את הבוקר, עם תחושה שמחה וכמעט קיבוצית אפילו. כהרגלי החדש, במטרה להביא ביקורת מהימנה ככל הניתן, אני פוקד כל מקום לפחות פעמיים לפני שאני מפרסם עליו ביקורת, הפעם התיישבתי על הבר ואחרי שהברמן סיפק הסבר על הבראנץ', הזמנתי מתפריט הקוקטיילים האטרקטיבי את קוקטייל האפרול שפריץ שתמיד נעים לי ללוות איתו אוכל, בשל המרירות העדינה שלו והעקצוץ על הלשון.
הבראנץ' של האחים מציע מגוון רחב של מנות שמושפעות בעיקר מאיזור המזרח התיכון ועושה רושם שהיצע המנות נבנה כך שכל אחד יוכל להרגיש שמדובר בארוחה עשירה, בין אם הוא צמחוני, טבעוני, פליאוליתי ומה לא… הרווח הוא בעיקר של הגרגרנים משולחי הרסן, שנהנים מכל העולמות.
הבופה של האחים פרוס על פני שולחן גדול בפינת המסעדה, הוא מתחיל בכמה סוגי מאפים, בביקור האחרון הייתה שם חלה מתוקה ולחם דגנים, מאפה בצק דק דמוי פיצה עם מעט גבינה מלוחה וקצת ירקות, וספאייח תרד – מאפה במילוי תרד, בצל, גבינת המאירי ויוגורט כבשים. באותו איזור גם ניתן למצוא מספר ממרחים: חמאה, פסטו כוסברה, טחינה, סחוג ממרח חמאה עם סחוג. סלט פלפלים קלויים, סלט עגבניות, סלט חציל על האש עם בצל ירוק וגבינה והכוכבת של קטגוריית הירקות היא צלחת גדולה של ירקות צלויים – שעועית הולנדית, ברוקולי, בטטות קטנות, קישואים ושומר.
ישנה פלטה עם שני סוגי דגים שכובשים במקום, מטיאס שנושא עמו טעמי ים חזקים וסלמון בכבישה עדינה של הדרים, שהחמיאה לו מאוד. לצד הדגים יש גם שמנת וגבינה נוספת כלשהי (אולי גבינה לבנה) שמתווספות לעוד 3 סוגי גבינות שמוגשות בבופה. הבופה נגמר בכמה מאכלים שמשמשים כתותחים הכבדים של הבראנץ' – בשתי הפעמים שביקרתי, הוגשו קציצות ירק, המסבחה המצויינת של האחים שמוגשת בכלי גדול ששומר עליה חמימה ומחבת גדולה של שקשוקה טעימה, אבל נטולת אופי מיוחד או מידה מסויימת של חריפות. בפעם הראשונה שהייתי לשלושת המנות הנ"ל התווסף קוגל, שבביקור השני שלי במקום הוחלף בסביח שהיה עדיף בהרבה מבחינתי, עם חצילים מטוגנים ופריכים, תפוחי אדמה, ביצה קשה וטחינה. כמו שאפשר להבין מאגף ה"עיקריות" הזה, מדובר על מגוון אופציות שיספק כמעט כל גחמה של אדם בארוחת בוקר, למעט אולי אופציה בשרית מתבקשת כלשהי שמשום מה נפקדת מהבראנץ' של האחים, דבר קצת מפתיע בהתחשב בכך שמדובר על מסעדת גריל (מישהו אמר בייקון?).
בר הסלטים של האחים כולל סלט עדשים, סלט בורגול מרענן שהכיל גם תפוחים ותובל ככל הנראה בדבש שהוסיף לו מימד מעניין. היו שם גם שומר עם פומלית, סלט עלים חמצמץ וסלט ערבי קלאסי.
לצד בופה הסלטים יש שולחן ובו שתייה קרה חופשית וגם כאן נותנים לנו את חופש הבחירה, בין תה קר לימוני ומצויין, לימונדה שבשני הביקורים היה בה ריכוז גבוה מידיי של סוכר ואחוז נמוך מידיי של מים ויש גם כד מים קרים שמכיל כל מיני תבלינים שונים, ביניהם גם כוכב אניס שלדעתי יצר טעם לוואי לא נעים למים.
גם את אגף הקינוחים לא הזניחו האחים – החל מקערת פירות טריים ובה כמות לא מבוטלת של תותים וענבים, צנצנת דבש, חלבה ו-3 צנצנות גדולות ובהן ריבת תותים, ריבת עגבניות שרי שהייתה מצויינת וריבת חושחש (פרי הדר מר) שלטעמה פחות התחברתי. את ההצגה גונבים שני קינוחים המוגשים בכוסות אישיות קטנות: קינוח "מילקי" של מוס שוקולד לא מתוק מידיי, שמוגש עם קצפת מעליו והמלבי המצויין והשמנתי של האחים, שבמקום מי הורדים הסטנדרטיים מוגש עם סירופ מונין מתקתק וקצת פיצוחים. לא מעט אפשרויות ללוות עם הקפה של סוף הארוחה.
רק מקריאת כמות האפשרויות יש כנראה כמה קוראים שפתחו כפתור במכנסיים, אני גם כן מילאתי את עצמי עד בלי דיי לצורך המחקר עבור הביקורת ועדיין לא הצלחתי לטעום באמת מכל האפשרויות (אבל כן לקחתי מנת מלבי נוספת לקינוח…). במהלך השעה ורבע שישבתי על הבר ראיתי שדואגים לחדש את המלאי של הבופה ללא הפסקה, גם רבע שעה לפני סיומו (וזו נקודה שבה היה שיפור לעומת הביקור הראשון שהיה ביום בו חנכו את הבראנץ' לראשונה)
חשבון :
ארוחת בראנץ': 75 שקלים
אפרול שפריץ: 19.30
סה"כ: 94.30 שקלים
לסיכום:
הבראנץ' של האחים נכנס מבחינתי היישר לרשימת הבראנצ'ים הטובים ביותר בתל אביב והוא לבטח אחד המשתלמים ביותר מביניהם. אין פה חומרי גלם יוקרתיים וגם לא מנות חדשניות, אבל ההיצע של המנות הוא גדול ורחב וכולל מכלול של מנות שקשה לפגוש בארוחות בוקר אחרות (כשהדוגמא העיקרית היא המסבחה המצטיינת) והאיכות של המנות גבוהה. נראה שהבראנץ' של האחים מכוון לקהל יעד רחב ככל הניתן ואפשר לומר שהוא גם מצליח, כשגם רמת המחיר לא גבוהה משמעותית מארוחת הבוקר הסטנדרטית של ביתי הקפה בעוד התמורה גבוהה בהרבה. הבופה מתמלא מחדש באופן תדיר ובנדיבות רבה לאורך כל שעות הבראנץ' וגם לקראת סיומו והשירות עושה את עבודתו נאמנה, בלי שום דבר מיוחד שבלט לטובה אבל העיקר שגם בלי שום דבר שלילי. ההערה היחידה שיש לי בנוגע לאחים היא מספר ברחשים שרובצים באופן קבוע בקרבת ברז הבירה, בכל ביקור שלי במקום (נראה שהם נמשכים בעיקר לברז הטובורג, למי שהיה צריך הוכחה שמדובר על חרא של בירה), לכן בזמן הבראנץ' הם נמצאים יותר מידיי קרוב לאגף המתוקים. חוץ מזה, אם כן אפשר שתי בקשות אחרונות שיהפכו את הבראנץ' של האחים למושלם: הראשונה היא למתוח את שעות הבראנץ', כך ששעת הסיום שלו תמשך מעבר לשעה 12:30 ; השנייה היא בייקון.
האחים, אבן גבירול 12, תל אביב
טלפון: 03-6917171
שעות פעילות:
בראנץ': שישי 9:30 – 12:30 (בקרוב גם בשבת)
פייסבוק: https://www.facebook.com/haachim
תודה רבה על הדיווח והתמונות!!!
נראה כיVFM גבוהה יחסית למחיר…
אתה יודע אם פתוח בשבת?…
נשמע חלום של ארוחת בוקר שווה לנסות
נשמע חלום של ארוחת בוקר שווה לנסות
אל תאמינו לשוםםםם מילה בכתבה! אל תתקרבו לשם!
לאחר שקראתי כמוכם ביקורות מהללות כל כך החלטתי להפתיע את בן זוגי באחד מימי שישי והגענו לאחים, עזבו את השירות שהיה מתחת לכל ביקורת (הגענו ממש מרחוק ולכן איחרנו בכרבע שעה), הושיבו אותנו בחוץ בטענה שהשולחן שנשמר לנו עובר למישהו אחר בעוד שעה ונסולק ממנו.
האוכל מתחת לכל ביקורת. אינלי מושג על מה ההלל, אוכל בינוני, תפל, ישן ולא עשיר בכלל. אנחנו חובבי ארוחות בוקר והיינו בכל מסעדה אפשרית, החל מארוחות בוקר סטנדרטיות וכאלה בארוחות בוקר בופה עשירות וזה היה אחד המקומות הגרועים הן מבחינת ההיצע והן מבחינת רמת האוכל. ועזבו את המחיר השערורייתי. באמת יש כל כך הרבה מקומות טובים זולים בהרבה ובעלי תודעת שירות גבוהה שפשוט חבל על עוגמת הנפש שלכם.
האמת? גם אם זאת היתה המסעדה היחידה בארץ שמגישה ארוחות בוקר עדיף להישאר רעבים ולא ללכת לשם. כגודל הציפייה כך גודל האכזבה.
שומר נפשו ירחק משם. כנראה משרד יחסי ציבור משומן משלם על הכתבות הללו.
היי נוגה,
אני לא יודע למה החוויה שלכם הייתה כל-כך רעה, אבל מפה ועד להאשים אותי בקבלת כסף ממשרדי יח"צ? זה מעליב, במיוחד כשאני מבין הבלוגרים היחידים שמתרחק מיח"צ כמה שרק אפשר.
אני רק יכול להעיד שכל מה שכתבתי מתבסס על שני הביקורים שלי, שהיו מוצלחים מאוד, כפי המתואר כאן
באמת ארוחת בוקר אדירה. שימו לב להעלאת מחיר – כיום עולה 85 ולא 75.