נבחרת החודש – נובמבר

אז אחרי שעברתי לגור בתל אביב, סיימתי עם לחץ הלימודים וחזרתי מטיול מסעיר בסין והונג קונג, הגיע הזמן לחזור לכתוב בבלוג ולהחיות את מדור "נבחרת החודש". החודש הזה היה בסימן פיצוי על מפח נפש קולינארי בסין (מזל שבשבוע ההאחרון שלנו היינו בהונג קונג) והסתיים בלא פחות מאשר באכילת גפילטע. אתם קוראים נכון… אז מה הן המנות שעשו לי את החודש?

ברוסקטת מוח עגל – המנזר (39 שקלים)
בשבוע הראשון של החודש, נפגשתי עם חברים לסיור קולינארי בשוק הכרמל. הסיור התחיל ב"השומר 1", דוכן חדש של סנדוויצ'ים שנמצא בערך באמצע השוק והסתיים בדה באן הכייפית. בין לבין היינו גם במנזר, שהוא בר שנמצא בפאתי השוק (לכיוון אלנבי) ומציע תפריט אוכל שמלווה אלכוהול בצורה מושלמת. בעוד הנקניקיות המזוהות עם המקום היו מעט מאכזבות, מנת הספיישל של ברוסקטת המוח עגל הייתה חוויה יוצאת דופן. פרוסות מוח רכות עד כדי קרמיות, על 3 פרוסות דקות של לחם קלוי, עם שמן זית, צלפים, עירית קצוצה ושום. זה כל מה שצריך כדי ליצור ביס מושלם, בלי הרבה בלבולי שכל.

ברוסקטת מוח עגל, מנזר

ברוסקטת מוח עגל : ליווי מושלם לבירה. אוכל למחשבה.

פולנטת תירס – צ'יקטי (45 שקלים)
צ'יקטי נפתחה השנה ברחוב יהודה הלוי, במקום שבו פעל קודם הגסטרו-פאב. למרות אינספור דברים טובים ששמעתי על המקום, החודש הייתה הפעם הראשונה שפקדתי אותו. צ'יקטי הביאה לנו אוכל איטלקי בסגנון טאפאס (איך לא חשבו על זה קודם?). מקום נעים מאוד, עם תפריט מזמין ומחירים הוגנים, קוקטיילים טובים והעיקר – אוכל טעים . מאוד נהננו לשבת במרפסת המקורה ולהתחמם עם האוכל הטעים, כשבעיקר הפתיעה אותנו הפולנטה הנפלאה עם פטריות צלויות, תרד, פרמזן וציר בקר. פולנטה אולי הפכה להיות מנה שכיחה בהרבה מסעדות, אבל זו של צ'יקטי התעלתה מעל השאר.

פולנטה, צ'יקטי

פולנטה – כבר כשאכלתי לראשונה בצ'יקטי הבנתי שאני מחכה כבר לחזור שוב

מרק שרימפס – פופינה (78 שקלים)
בפופינה אכלתי ארוחה מטורפת, שכללה כמות לא הגיונית של מנות – ככה זה כנפגשים ארבעה גרגרנים על הבר ואחד מהם עובד במקום, על אחת כמה וכמה כשאותו אחד הוא רז (רזי ברווזי), שגם ככה יש לו קיבולת לפחות כמו שלי (וזו חתיכת קיבולת). אז כן, במקרה הזה אי אפשר להתייחס לארוחה או לשירות בצורה אובייקטיבית, כי זכינו לקבל יחס מיוחד, אבל מנה אחת בארוחה הותירה את הרושם הגדול ביותר – מרק שרימפס מלא טעם ובעל צבע עז, עם קפלטי (סוג של פסטה) בתיבול פפריקה ובמילוי קרם תירס עדין. במנה היה גם שרימפס קריסטל טרי, שלמרות שהוגש בתוך המרק החם היה עשוי בצורה מושלמת. היה שם גם עלה בוקצ'וי להשלמת האווירה האסייאתית. מנה מתוך תפריט הספיישלים שעתידה להשאר בו כנראה עוד זמן מה וכולי תקווה שתכנס לתפריט הקבוע, לפחות למשך החורף.

מרק שרימפס, פופינה

מרק שרימפס : גרסא מוקטנת (חצי) למנה מצויינת (צילום: הילה קונפורטי, hilakonf@)

גפילטע-שרימפס – גפילטערמה, פתוח עד יום רביעי (28 שקלים)
גבירותי ורבותי!! שבוע האוכל הפולני, מתרחש בימים אלו בתל אביב, חיפה וירושליים ומתיימר (וגם מצליח) לשנות את התפישה שלנו לאוכל פולני. במרכזו של שבוע זה, נפתח "דוכן פופ אפ" קטן בפסאז' שברחוב אלנבי (אלנבי 94), בו השף יונתן בורוביץ' (ממסעדת 'קפה 48', שנסגרה בצער רב לאחרונה) ועמית אהרונסון (ה'מדבר מהבטן' שבדיוק חזר מלימודי גסטרונומיה באיטליה) מגישים מאכלים פולניים מוכרים ובעיקרם גפילטע. ניתן להזמין גפילטע קלאסי שמגיע עם 3 סוגי חזרת טריה וחריפה (חזרת לבנה מעולה עם ג'ינג'ר ותפוז, חזרת עם תפוחים וחזרת עם סלק) ומי מכם שלא מתחבר לגרסא הקלאסית, אולי יתחבר לגרסאת הגפילטע-שרימפס, שמוגש עם ציר נהדר והדבר היחידי שחסר בגרסא הזו הוא כתר הגזר הידוע, או תחליף אחר עבורו. במקום יש עוד מספר מנות פולניות קטנות והכל במחירים נגישים יחסית (26 לגפילטע קלאסי, 28 לשרימפס).
אם אתם רוצים להתנסות בעצמכם באחד מתפריטי שבוע האוכל הפולני, אתם מוזמנים להתעדכן ב'מה, איפה ומתי?' באתר הפרוייקט.

גפילטע שרימפס, שבוע האוכל הפולני, גפילטערמה

גפילטע-שרימפס : זמין עד יום רביעי בערב

זהו להפעם… שווה לציין גם ארוחה עשירה בטאפאס אחד העם שחגגה 5 שנים בתחילת נובמבר ; עוד ארוחה משמחת באלבמה בנתניה, שאם אתם חובבי בשרים ולא מכירים אותה עדיין, אז תבדקו את עצמכם ; מנה חורפית של טרטר בקר במסעדת פופינה, שכוללת אספרגוסים, ערמונים וביצה עלומה ; ארוחת צהריים באברקסס צפון שהייתה אומנם טעימה, אך התפריט שם הפך להיות יקר בצורה מוגזמת בטירוף, דבר שימנע ממני לחזור בזמן הקרוב ; עוגת סנט אונורה של הבייקרי (שלמיטב הבנתי צריך להזמין מראש) ; בנוסף, מנה מדהימה של פולנטה מתירס טרי שמוגשת בתוך בצלים צלויים וקראמבל של ג'ינג'רברד, אותה יצא לי לטעום כשמילצרתי באחת מהארוחות הפרטיות של רז רהב, מצורפת תמונה להמחשה.

פולנטה ובצל צלוי, רזי ברווזי, רז רהב, ארוחה פרטית

פולנטה בקעריות בצל צלוי. מנה גאונית! (צילום: יהב דרייזין, yahavd@)

פורסם בקטגוריה כללי, נבחרת החודש, עם התגים , , , , , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תגובה אחת על נבחרת החודש – נובמבר

  1. מאת ליהי‏:

    ברוך שובך, התגעגעתי 🙂