נבחרת החודש – אוקטובר

כמעט חצי מחודש אוקטובר ביליתי בחופים במקסיקו, עם אוכל שמרביתו מורכב מצורות הכנה שונות לגדלים שונים של טורטייה, עם תוספות כמעט קבועות. לא סבלתי לרגע, אבל כשחזרתי לארץ הייתי זקוק בדחיפות לרענן את החך עם טעמים קצת שונים, החל מחומוס בשלמה ודורון תחת גשם שוטף, דרך ארוחת צהריים בכתית ועד אוכל אסייאתי בכמה הזדמנויות שונות. או במילים אחרות: נבחרת החודש.

טאקו חזיר – דוכן רחוב באיסלה מוחר'ס (פחות מדולר לטאקו)
כשאתם נמצאים בחו"ל ורואים הרבה מקומיים מתקבצים ליד דוכן אוכל מסויים, תהיו בטוחים ששווה לעצור ולקנות גם בעצמכם. לא נתקלתי ביותר מידיי מצבים כאלו בטיול, אז לא הייתה ברירה לקנות את הטאקו האלו, מגברת שלא ידעה אפילו להסביר לי באנגלית מה יש שם. בדיעבד, המילוי של הטאקו בעבודת יד, התגלה כתבשיל עם בשר חזיר, עגבניות, בצל וחלפניו וזה גם היה הטאקו הטעים ביותר שאכלתי בטיול כולו, עם חריפות שהלכה והתגברה בכל ביס ולאט לאט שרפה את השפתיים, בעונג רב.

טאקו חזיר

טאקו חזיר : אוכל רחוב, הסיכון בהרעלת מזון לפעמים שווה את זה…

רייס קייק – קפה קפה היכל התרבות, אשקלון (54 שקלים)
כן כן… אשקלון. כן כן… קפה קפה. כי קפה קפה באשקלון, זה המקום בו אלכס ניקולסקי, אדם מוכשר, מקבל את הבמה להכין ולמכור את הסושי המצויין שלו, וזה אפילו כשר! מעבר למנות סושי קלאסיות, אלכס בהרבה מקרים לוקח את הסושי שלו לעולמות חדשים ולא בהכרח נשאר בעולם המסורתי של סושי… הגעתי עם רזי ברווזי לארוחת הסושי על מנת להתרשם מהטעמים של מנות שיצא לנו לראות קודם רק באינסטגרם והופתענו לטובה. היו כמה מנות שהותירו את הרושם הכי טוב, ביניהן המנה הזו, שבסיסה הוא מלבן סושי אורז צרוב לקריספיות כייפית ובעל טעמים מתוקים מעט. מעל הרייס קייק, פרוסות דקות של אבוקדו עוטפות טרטר טונה עם איולי יוזו (פרי הדר יפני), שהיה משובץ באפונה ווסאבי. מנה גדולה, מקורית וטעימה מאוד.

רייס קייק של אלכס ניקולסקי

רייס קייק : מהדברים שלא הייתם מצפים לראות בקפה קפה.. או באשקלון

מוסר ים מאודה בתרד – רזי ברווזי
אם כבר הזכרתי את רזי ברווזי, הייתי בביתו, בארוחה גדולה שהוא ערך בביתו למספר חברים. יום אחד אני מקווה שהבחור המוכשר הזה (שעובד כיום כטבח במסעדת פופינה), יפתח מסעדה משלו וחסר לו שהמנה הבאה לא תהיה בתפריט הקבוע, כי לטעמי זו מנה שהייתה יכולה להיות מוגשת גם במסעדת מישלן. מוסר ים עטוף בתרד ומאודה קלות, מוגש עם קינואה אדומה עם בייקון ותפוחים, אספרגוס חלוט ונגיעות של רוטב יוגורט-מייפל וקוויאר שחור. פשוט מנה גאונית עם המון טעמים שמחמיאים אחד לשני בצורה יוצאת מן הכלל.

מוסר ים מאודה - רזי ברווזי

מוסר ים : מנה ברמת מישלן, חבל שאין אותה באף מסעדה בארץ, כי הייתי שמח לאכול אותה שוב

הר גאו סקאלופ – טאיזו (54 שקלים)
האם יכולה להיות נבחרת החודש בלי אף מנה של טאיזו? כל ביקור מספק שם חוויה חדשה. הפעם מדובר ב-4 כיסונים עם בצק דקיק שמכילים סקאלופס (ייתכן שחצי סקאלופ בכל דים סאם). הדים סאם פשוט מצויינים בפניי עצמם, אבל מה שממש עוזר למנה להיות טובה במיוחד הוא הרוטב הזהוב שלה, שמכיל קרם קוקוס עם שורש כורכום, קשיו מקורמלים ומעט מחית צ'ילי, שיוצרים רוטב מאוזן בשלל טעמים. זו עוד מנה שנכנסת אצלי למומלצים ביותר בטאיזו. חבל רק שהשירות באותו ערב היה רע במיוחד…

הר גאו סקאלופ בטאיזו

הר גאו סקאלופ – דים סאם מצויינים ורוטב שמתעלה עליהם

אדמה – כתית (45 שקלים בתפריט הצהריים)
האמת היא שהיה קשה מאוד לבחור רק מנה אחת לנבחרת החודש, מתוך ארוחת הצהריים בכתית. אבל אם מישהו מצליח לשלב פטריות בקינוח מתוק, כך שהוא גם יהיה מעניין וגם יהיה טעים, אותה מנה חייבת לקבל את הכבוד הראוי ולהיות חלק מנבחרת החודש. מעבר לעיצוב המיוחד שלה, שכולל פטרייה עם כיפת שוקולד ורגל משוקולד לבן וכמהין, מדובר על שילוב טעמים מוצלח בין שוקולד לפטריות ועוד מספר תבלינים מעניינים אחרים (טונקה והל לדוגמא), שיוצרים מנה שממשיכה את מסע הטעמים המופלא שמספקת ארוחה בכתית.

קינוח אדמה בכתית

קינוח אדמה : יצירה נועזת שממשיכה קו של ארוחה שלמה

לא נכנסה לנבחרת החודש, אבל עדיין שווה לציין (ולא לטובה…), מנה של שרימפס ברוטב טום יאם, במסעדת יאם צ'ה. רוטב הטום יאם היה טוב מאוד והיה כייף לאכול אותו עם האורז שהוגש לצידו בקערת במבוק מגניבה, אבל השרימפס היו כל-כך מבאסים ולא נעימים לאכילה, עד שיותר ממחצית מהם נותרו בצלחת. זה לא שאי אפשר לעשות מנות טעימות גם עם שרימפס קפואים, אבל הטיפול הבסיסי בהם היה לא מוצלח. מה שהכי גרוע בכל הסיפור, הוא שיצא לי לאכול את המנה הזו בשני ביקורים שונים ובשניהם היא הייתה מאכזבת באותה מידה.

פורסם בקטגוריה כללי, נבחרת החודש, עם התגים , , , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תגובה אחת על נבחרת החודש – אוקטובר

  1. מאת erwin pridan‏:

    מבחר גדול, מגוון ומפואר.