השירות הצבאי שלי נמשך חמש וחצי שנים (אם לא מחשיבים קורס של חצי שנה, שעשיתי לפני הגיוס). למרות שבחודשים הראשונים לשירות ניסיתי להתרגל לאוכל בחדר האוכל של הבסיס בו שירתתי, מצאתי את עצמי מהר מאוד עושה כל שביכולתי כדי לא לאכול שם, בייחוד אחרי תורנות המטבח הראשונה שלי. למזלי הרב שירתתי בבסיס פתוח במרכז הארץ, כך שהיו מספיק אפשרויות ראויות במרחק נסיעה קצרה. היו לא מעט חיילים שנהגו לעשות כמוני, כי גם להם המושג "חדר אוכל" עשה טראומה קלה, אבל אני שמח שזה לא מנע ממני לבקר במסעדת חדר האוכל של עומר מילר.
מסעדת חדר האוכל כמובן לא מכוונת כלל לחוויה הצבאית, אלא לחוויה הקיבוצית, עם אווירה משפחתית ותפריט שנע בין המטבח הים תיכוני למאכלים העדתיים השונים שמאפיינים את המאכלים הביתיים של כולנו, רק עם טאץ' מקצועי ולפעמים גם עם טוויסט תואם. העיצוב של המסעדה ממשיך את הקו הקיבוצי, נותן הרגשה חמה עם הרבה צבעים של עץ, עם שולחנות מוארכים שמסודרים בטורים ומזכירים את חדרי האוכל בקיבוץ, רק בעיצוב הרבה יותר יפה ומוקפד. במרכז המסעדה יש אי שמחלק אותה לשני חלקים ונותן הרגשה מעט יותר אינטימית. בנוסף, קיימת מרפסת חיצונית שאפשר לשבת בה ובר שממנו אפשר גם להשקיף למתרחש במטבח, עליו אחראי חן אדמון, שעושה עבודה טובה בצניעות רבה וייתכן שאם לא האינסטגרם, לא הייתי מכיר את שמו.
גם הפעם, ברווזי ואני, ניצלנו הזדמנות להפגש והזמנו שולחן לשעות הצהריים של יום ראשון. למרות שהגענו בזמן, נאמר לנו שנצטרך לחכות מעט לשולחן שלנו, אז במקום לחכות העדפנו לשבת על הבר, שגם ככה ברוב המקרים זה הסידור המועדף עלי אם מדובר בשני סועדים. קיבלנו את תפריט העסקית, או בשמו המקומי: "הפסקת אוכל" שכולל לחם, מנה ראשונה, עיקרית ולימונדה, אותה ניתן להחליף בשתייה חמה. העסקית מחולקת לשתי רמות מחירים – 59 / 69, כשהזולה מציעה בחירה בין ארבע מנות עיקריות והשנייה כבר נותנת מבחר גדול יותר. בקטגוריית הראשונות המבחר מגוון מאוד ואף כולל מספר קטן של מנות שדורשות תוספת תשלום, ביניהן הכבד הקצוץ המעולה שדורש תוספת מוצדקת של 8 שקלים. מלבד העסקית יש גם שני סלטים שניתן להזמין ותפריט ילדים בסיסי. הצמחוניים והרגישים לגלוטן מביניכם, יישמחו לדעת שבתפריט גם מסומנות המנות המתאימות לכם (ולפי הטרנד ההולך וגובר, אולי יתווסף בקרוב סימון למנות טבעוניות?). אם כל זה לא יספיק לכם, יש גם תפריט מיוחדים יומי.
הזמנו את העסיקיות שלנו, עם קריצה למנות מתפריט המיוחדים שעל חלקן נדרשה תוספת תשלום, להן הוספנו גם את הסלט הירוק שעליו שמעתי מהברווז כבר בכמה הזדמנויות. אני חושב שתמיד כשאנחנו אוכלים ביחד יוצא לנו חשבון מנופח יותר מאם היינו אוכלים בנפרד… עד שהגיעו המנות קיבלנו את הלחם הנהדר של חדר האוכל, דחוס במידה ומצופה גרעינים, שמוגש עם מעט מהקרם חצילים המפורסם של עומר ופסטו עם טוויסט בדמות זעתר. אם יורשה לי להיות קטנוני (ויורשה, כי זה בכל זאת בלוג ביקורת מסעדות ומבקרי מסעדות ידועים בקטנוניותם), קצת מאתגר את הממרחים מהקעריות הקטנות בהן הם מוגשים.
הראשונות לא איחרו להגיע, כולל הסלט שהזמנו בנוסף לעסקית. סלט ירוק שהרשים מאוד בגודלו ואולי יכול להוות ארוחה בפני עצמו. מעבר לאנדיב, החסה והרוקט שכולל הסלט הירוק, יש בו גם שקדים פרוסים, פטה מגורדת, אגסים ביין ורוטב וויניגרט חרדל ודבש מצויין. העלים עצמם חתוכים בצורה גסה ודורשים גם התעסקות עצמית של חיתוך, כי אם כבר אוכלים סלט, אז למה לא לשרוף עוד קצת קלוריות על הדרך? סלט מצויין ומפנק בגודלו שעולה רק 44 שקלים, שזה מחיר נמוך גם לעומת בתי קפה בעיר.
חציל קלוי וקרם חצילים עם סילאן, עשה את העבודה. הוא היה בשרני וטעים והשתלב מצויין עם הקרם המעט מתקתק. הוא עוטר בפרוסת צ'ילי, עלה פטרוזיליה וכמה פרוסות של בצל שאלוט, שבשל הכמות הקטנה שלהם לא באמת תרמו למנה, אבל למען האמת גם לא הרגישו נחוצים במיוחד.
מתפריט המיוחדים בחרנו גם במנה ראשונה של סביצ'ה פירות קייצי (בתוספת 12 שקלים לעסקית), סביצ'ה בורי עם ענבים, תאנים ותפוח, מעל יוגורט עם מעט סילאן, פיסטוקים מסוכרים ופרוסות דקות של צ'ילי. המנה הייתה מאוד טעימה למרות שהייתה נטולת החומציות האופיינית לסביצ'ה, כך שהבורי הורגש היטב, הענבים והתאנים התחברו מצויין וגם איזנו את חמיצות היוגורט ורק התפוח הרגיש קצת לא קשור, בעיקר כי נחתך לחתיכות גדולות, כך שהמרקם הקשיח שלו קצת הפריע ללעיסה.
בעיקריות כל אחת מאיתנו בחר להתרכז במנה משלו. בעוד ברווזי הזמין מעסקית ה-59 שקלים, מנה של חזה עוף עם עשבי תיבול וסילאן, שהיה פשוט, עסיסי וטעים, אני שוב פניתי אל תפריט המיוחדים והזמנתי קציצות שרימפס שהוגשו עם סלסלת עגבניות על ציזיקי קישואים, מנה שכחלק מהעסקית תומחרה ב-82 שקלים והוגשה עם תפוח אדמה בצד, שהרגיש לא כל-כך רלוונטי ונשאר מיותם. המנה כללה שלוש קציצות תפוחות, אווריריות ועם נוכחות גדולה של שרימפס, שהקנו לכל הקציצה את מרקמם המחשמל. בקציצות היו גם עשבי תיבול בכמות מתאימה שלא השתלטה ותוספת הציזיקי והעגבניות הפכו את המנה לקצת יותר מרעננת וקלילה, למרות שמדובר בקציצות מטוגנות. דיברנו בינינו שהקציצה יכלה להיות מצויינת גם ללא טיגון, אם היו צולים אותה על הפלנצ'ה והשתעשענו ברעיון להכין כל קציצה בצורת הכנה שונה – טיגון, צלייה ואידוי למנה מעניינת עוד יותר. אבל אין תלונות, זו הייתה מנה טובה וראויה בכל מקרה.
התכוונו בדיוק להזמין חשבון כשאחרית המשמרת, או שאולי זו הייתה המארחת, הציעה לנו קינוח לסיום. אולי בגלל העיכוב בכניסה? אולי כי זיהתה אותנו? כמובן שלא התנגדנו ובחרנו בקרמבל תפוחים שמוגש עם גלידת וניל. הקרמבל עצמו היה רך, בעוד אני מעדיף אותו יותר קראנצ'י והטעם היה כמו של פאי תפוחים טוב עם מתיקות מתונה, הגלידה הייתה טובה בפני עצמה וגם העשירה את שאר הטעמים.
חשבון:
עסקית חזה עוף: 59 שקלים
תוספת סביצ'ה: 12 שקלים
עסקית ספיישל: 82 שקלים
סלט ירוק: 44 שקלים
קרמבל: על חשבון הבית (במקור 34 שקלים)
סה"כ: 197 שקלים (231 שקלים בתוספת הקינוח)
לסיכום:
גם על פי העיצוב וגם לפי התפריט, חדר האוכל היא מסעדה שמתאימה לכל המשפחה, לדעתי היא אפילו אידאלית לארוחה משפחתית, כי כל אחד יכול למצוא בקלות מנה להתחבר אליה, המחירים נוחים והאווירה נעימה ולא מחייבת. השירות שקיבלנו מהברמן היה בסדר, לא פחות ולא יותר, חף מטעויות מצד אחד, אך גם לא הוסיף שום דבר לחוויה עצמה. עסקית הצהריים של חדר האוכל מציעה אוכל טעים, איכותי ולא מתיימר ומתומחרת בצורה הוגנת שמאפשרת להנות מדיל משתלם מאוד מבלי לקרוע את הכיס (אלא אם אתם גרגרנים כמוני וחייבים להזמין את המנה היקרה ביותר וגם במקרה כזה המחיר לא גבוה מידיי). בערב טרם יצא לי להיות, כשתפריט המסעדה צריך להיות מעניין יותר ולעיתים גם כולל מחבתות חלוקה גדולות של מאכלי ים או בשרים. מה שבטוח, אם בזמן השירות הצבאי שלי הייתי משרת בקרייה, הייתי פוקד את חדר האוכל (המסעדה) לעיתים תכופות.
חדר האוכל, שדרות שאול המלך 23, תל אביב (מתחם הקאמרי ומוזיאון תל אביב)
טלפון: 03-6966188
שעות פעילות:
ימים א' – ש', מ12:00 עד 24:00
עסקית: ימים א' – ה', מ-12:00 עד 16:00
אתר: http://www.rest.co.il/sites/default.asp?txtRestID=9721
פייסבוק: https://www.facebook.com/dininghall
אני מכיר היטב את "חדר אוכל". כלומר מבחוץ . בגלל ביכורי התקופות במישכאן אומניוית הבמה.
שמח שאישרת את הדברים הטובים ששמעתי עליה. את תוכנית הבישול של עומר, אהבתי.
אז מה נישאר ?! אני רץ לספר לחברים . (-:
פחחח אתה אורן אסיף הקוקסינל שהיה לו קבוצה בהאטריק? אני זוכר אותך יא חתיכת אפס מאופס שכמוך…יאללה עף מהאתר של אפס כמוך ולא חוזר לראות כאן יותר
פחחח אתה אורן אסיף הקוקסינל שהיה לו קבוצה בהאטריק? אני זוכר אותך יא חתיכת אפס מאופס שכמוך…יאללה עף מהאתר של אפס כמוך ולא חוזר לראות כאן יותרר
אורן אסיף שתקבל שבץ מוחי בשנה הקרובה אמן סלה כן יהי רצון יא רקוב חחחח… שמשפחתך הקרובה אורן אסיף ימותו בתאונת דרכים אמן סלה כן יהי רצון