צהריים בטוטו – קצת אחרת

בין כל המסעדות של תל אביב (ושל הארץ בכלל), יש כמה מסעדות ששמן בולט מעל כולן, שמתחרות מידיי יום על הכבוד להחשב כטובות ביותר. מסעדה אחת עושה זאת כנראה טוב מכולן – טוטו, של ירון שלו, שמאז שקיבל את המשוכות בטוטו, הפך אותה ממסעדה ממוצעת להרבה יותר מזה. בשנתיים האחרונות זכתה המסעדה בתואר "המסעדה הטובה ביותר" בתחרות פרסי האוכל של מגזין TimeOut וגם המבקרים ממשיכים לשבח אותה בכל פעם. הלכתי לבדוק את תפריט הצהריים שמציעה המסעדה שנמצאת בטופ הקולינארי של תל אביב.

– זו הביקורת שבחרתם לקרוא בעקבות נבחרת החודש של חודש מאי (כן… הייתה פגרת חודש מבחנים) –

טוטו מציעה כיום תפריט שף מגוון, שבניגוד לעבר כבר לא נשען על המטבח האיטלקי בלבד ומנות הדגל שלה הן כנראה מהטובות ביותר בז'אנר שלהן וחלקן אפילו מתומחרות בצורה שפויה בשביל מסעדה עם מוניטין כה גבוה. אבל טוטו היא לא רק אוכל טוב, היא גם משלבת אווירה נעימה ומיוחדת ושירות מקצועי, שהפכו את המסעדה לקלף הבטוח של כל מי שרוצה להנות בערב מארוחה טובה ובילוי מהנה, בזכות העיצוב הנעים והתאורה העמומה.

הגעתי למסעדה בשעות הצהריים המוקדמות של יום ראשון, ביחד עם רזי ברווזי, הכתב האורח לשעבר, שבנתיים פתח בלוג משל עצמו. כבר בכניסה למסעדה התרשמנו מהעיצוב היפה והנעים שלה, שבא לידי ביטוי בצורה הרבה יותר משמעותית באור מלא. המסעדה עצמה הייתה יחסית בתפוסה נמוכה, אולי בשל המיקום המעט מבודד שלה ואולי כי זה יום ראשון… הובלנו אל אחד השולחנות במרכז המסעדה וקיבלנו את התפריטים.
תפריט הצהריים של טוטו, שמשתנה מידיי יום, מעורר מעט אנטגוניזם במבט ראשון. המחיר הבסיסי שלו – 98 שקלים, יאפשר בחירה רק בין שתי מנות ראשונות ושתי מנות עיקריות, אשר מלבדן יש עוד שלוש מנות נוספות בכל קטגוריה ועליהן נדרשת תוספת תשלום של בין 10 ל-20 שקלים. מגוון העיקריות נראה מעט בסיסי לעומת תפריט הערב ואפשר לומר שמתקבלת ההרגשה שבעצם מה שכתוב בתפריט הצהריים זה – "עזוב אותך מארוחה עסקית, תזמין מהתפריט הרגיל שמעניין הרבה יותר", הרגשה שמקבלת חיזוק בכך שהתפריט הרגיל מוגש מבעוד מועד. למרות שתפריט הצהריים לא נראה לנו מלהיב במיוחד, החלטנו שאם כבר הגענו במיוחד – ננסה.

עד שהגיעו הראשונות שלנו, נהננו מסלסלת לחם שכללה 2 פרוסות עבות וטובות, אותן ליוותה קערית קטנה עם שמן זית, עגבניות מרוסקות ונגיעה קטנה של טפנד זייתים עם נוכחות מורגשת של כוסברה, תוספת שתרמה טעם ועניין. בנוסף, הוגשה פנכה קטנה עם מבחר זייתים נהדרים. המלצרית גם דאגה להביא לנו שתי כוסות מים ובתוכן פרוסת מלפפון שתמיד מוסיף קצת טעם למים ודאגה לחדש לנו את אספקת המים כל עוד שזו נגמרה.

לחם של טוטו

לחם : פחממה מנחמת ומטבל טעים. מחוץ לפריים – זיתים

המנות הראשונות הגיעו כעבור מספר דקות, סלט קלמרי יוגורט, עגבניות, עלים טריים וגרגירי חומוס (בתוספת 15 שקלים). מעבר לטבעות וראשי הקלמארי החלוטים, המנה הכילה גם בצל וצ'ילי. הסלט היה גדול בצורה מפתיעה, מלא בטעמים שונים שהגיעו גם משילוב חכם של כמה סוגי עגבניות ובצלים, שזכו גם לתהליך הכנה שונה כשחלקם הוגשו בצורתם הטבעית וחלקם נצרבו בגריל. מלבד היותו טעים מאוד, הסלט גם היה מאוד מרענן בשל העלים הירוקים ובראשם הנענע ובסך הכל תוספת התשלום הייתה מוצדקת בהחלט.

סלט קלמרי של טוטו

סלט קלמרי : שווה כל שקל, מפתיע בגודלו

לעומת סלט הקלמארי, מנת אנשובי כבוש מהים התיכון בצל שומר וסלסה (בתוספת 20 שקלים), לא כל כך הצדיקה את תוספת המחיר. היא כללה 5-6 פילטים שעברו כבישה עדינה ביותר, שהוגשו עם בצל ושומר חיים מעל עלי רוקט ולצידם יוגורט סמיך עם סלסת עגבניות וטפנד זיתים. לא מדובר על מנה לא טעימה, אלא קצת מיותרת, היות והדג שזכה לליווי מינימליסטי וקיבל את כל הבמה, לא נתן את ההצגה שעבורה קנינו כרטיס ב-20 שקלים.

אנשובי כבוש מהים התיכון - טוטו

אנשובי כבוש : תוספת המחיר לא הצדיקה את עצמה

כפי שציינתי, העסקית נראתה לנו קצת חסרת מעוף, אז בחרנו לחזק את הארוחה שלנו במנה מתפריט הספיישלים: תמנון וסבידה על הפלאנצ'ה (122 שקלים). המחיר היה מרתיע, אבל ייצר ההרפתקנות שלנו (ואולי זו דווקא הגרגרנות?) הביא אותנו להזמין דווקא את המנה הזו, שהיא בלבד יקרה יותר ממחיר העסקית. הסבידה (סוג של דיונון) קיבלה טיפול על הפלאנצ'ה וזרועות התמנון כנראה קיבלו סיומת של אש גלויה, שחרכה אותן קלות ונתנה להם קריספיות ומעט טעם של גריל. בעוד חתיכות התמנון היו מצויינות במרקמן וטעמן, רצועות הסבידה היו צמיגיות, אך טעימות גם כן. המנה הוגשה עם שני רטבים: רוטב צ'ילי חמוץ-חריף וצ'אטני מלון ולמון גראס סמיך וחלומי עם טעם מתקתק ומרקם ממכר. המנה הייתה טובה, מלבד צמיגיות הסבידה, אבל המחיר שלה לעומת הכמות הקטנה יחסית, הבטיח לה את תואר המנה המאכזבת של הארוחה.

תמנון וסבידה בטוטו

תמנון וסבידה : לא יותר מידיי בשביל 122 שקלים. או במילה אחת: אכזבה

לעיקרית קרה דבר שאני לרוב משתדל להמנע ממנו ככל הניתן, שנינו הזמנו את אותה מנה. הגורם לכך הוא כנראה השילוב שבין הבנאליות במנות העיקריות בתפריט הצהריים, יחד עם העניין שנוצר אצלנו בעקבות תיאור המנה הנבחרת, שהייתה גם אחת משתי המנות שלא דרשה תוספת תשלום: צלעות חזיר "Asian skillet" קרם גזר, קשיו קלויים ועלים ארומטיים. תיאור המלצרית על צלעות החזיר האלו, לא השאיר ספקות שאזמין את המנה, עניין אותי לראות את הגרסא האסייאתית של טוטו לצלעות החזיר. עכשי אני אולי אוכל לכתוב על המנה הזאת איזה שלוש פסקאות, אבל כשישבתי שם ואכלתי את המנה הזו נותרתי חסר מילים.
הצלעות היו עסיסיות מאוד, בעלות שכבת שומן דקה שנפרדה בקלות. הן הוכנו בצורה מושלמת, כמעט כתומות בשל התיבול שעברו, שכלל כנראה שימוש ב-"פייב ספייסס" הסיני, תמרהינדי ואולי גם רוטב הויסין. טעם הצלעות היה מורכב ומענג בזכות עצמו ואף זכה לשדרוג נוסף בזכות עלי הבזיליקום הצבעוניים, קרם הגזר המתקתק והבוטנים והקשיו הקלויים שהוסיפו גם קראנצ'יות. מנה כל-כך טובה, שמדגימה את היכולות במטבח של טוטו. ללא ספק מדובר במנת הצלעות הטובה ביותר שאכלתי בחיי וחבל שהיא לא חלק מהתפריט הקבוע, כי הייתי שמח לחזור במיוחד בשבילה.

צלעות חזיר "Asian skillet" בטוטו

צלעות חזיר "Asian skillet" : וואו

מפה לשם, בזמן שהיינו באמצע החלום של צלעות החזיר, קיבלנו על חשבון הבית מנה של טורטליני גבינות רכות, במילוי תרד וגבינות, עם גאודה מיושנת, אפונה ירוקה טרייה, ברוטב חמאה מלוחה וכדור של ריקוטה קרמית מצויינת מעל. הטורטליני היו גדולים ועדינים, לכן המילוי הנהדר שלהם בא לידיי ביטוי. האפונה הטרייה הוסיפה מעט רעננות והתפצפצה בנעימות בכל ביס. מנה מאוזנת מאוד, שבאופן מפתיע גם לא הייתה כבדה כלל. אני זוקף את קבלת המנה לזכות ברווזי שזוהה על ידי אחת המלצריות, אך יכול להיות שהיא הגיע כ"צ'ופר" בעקבות הזמנת מנת התמנון והסבידה. בכל מקרה, זה היה כבר יותר מידיי, אפילו בשביל הקיבולת שלי.

טורטליני גבינות רכות בטוטו

טורטליני גבינות רכות : (על חשבון הבית) נאכלה עד תום למרות שכבר היינו מלאים.

אבל דיבורים לחוד ומעשים לחוד – על מנת להשלים את החוויה, החלטנו להזמין קינוח. בחרנו בקינוח סמור'סקרקר מתוק, מרשמלו שרוף, מוס שוקולד, רוטב שוקולד בוטנים ורוטב מרשמלו חם. עוד אחד מהקינוחים שרקחה סאני דרעי, השף-קונדיטורית המוערכת של טוטו (והיא רק בת 24). הקינוח הזה יתאים במיוחד לחובבי המתוק, עם מרשמלו שהיה שרוף בדיוק במידה הנכונה והרבה מתיקות שמגיעה מהשוקולד ורוטב המרשמלו. כיוון ששנינו מעדיפים קינוחים שהם לא רק מתוקים, חסר לנו האיזון הדרוש מהבוטנים שלא כל-כך הורגשו ויכלו לאזן מעט את המתיקות, אבל זה בכל זאת קינוח שעושה את העבודה.

קינוח סמור'ס בטוטו. סאני דרעי

סמור'ס : לאוהבי המתוק

<חשבון:
2 עסקיות: 2 x98 שקלים
תוספת על סלט קלמרי: 15 שקלים
תוספת על אנשובי: 20 שקלים
תמנון וסבידה: 122 שקלים
טורטליני גבינות רכות: על חשבון הבית
סמור'ס: 44 ש"ח

סה"כ: 397 שקלים

לסיכום:
אם להתמקד בתפריט הצהריים של טוטו ובהתנסות שלנו איתו, היתרונות עולים על החסרונות. האוכל טעים עד טעים מאוד וגם המחיר יחסית סביר, במידה ומשווים את מחיר העסקית למחיר מסעדות אחרות באותו סדר גודל. הבעיה היא במבחר המצומצם יחסית של מנות בתפריט הצהריים והעדר מנות קצת פחות שגרתיות בקטגוריית העיקריות שכלולות בו. אפשר להגיד שבאיזשהו מקום ציפינו לקצת יותר עניין בתפריט של מסעדה ברמה של טוטו. האווירה נעימה, השירות עושה את העבודה כראוי ולכן בסופו של דבר זו הייתה חוויה טובה, גם אם לא מסעירה במיוחד (למעט המפגש עם צלעות החזיר). בהתייחס למנות שהזמנו מחוץ לתפריט, אי אפשר שלא להביעה אכזבה ממנת התמנון והסבידה, שעלתה הרבה יותר מידיי ביחס לכמות וגם קצת אכזבה באיכותה, לפחות מבחינת הסבידה. בכל מקרה, גם אם לא נמהר לחזור לעסקית הצהריים, תפריט הערב של טוטו והאווירה במקום, בהחלט מצדיקים את המוניטין של המסעדה כאחת הטובות בתל אביב.

טוטו, ברקוביץ' 4, תל אביב.
טלפון: 03-6935151
שעות פעילות:
ימים א' – ש', מ-12:30 עד 24:00
אתר: http://www.toto-rest.co.il

פורסם בקטגוריה ביקורת מסעדות, כללי, נבחרת החודש, עם התגים , , , , , , , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

10 תגובות על צהריים בטוטו – קצת אחרת

  1. מאת erwin pridan‏:

    פעם אחרונה היתי ב"טוטו" לפני מספר שנים.
    לא ידעתי שהיא עברה שינוי ודי התתאכזבתי לשמוע , כי אז נהנתי מאוד מהאוכל,מהיין ומהאווירה.
    וכל זה עד שקארתי את הביקורת וגם התרשמתי מהתמונות הצבעוניות שמדברות בעד עצמן.
    ניראה לי שהגיע הזמן לחזור לשם.

  2. חייבת להגיד שלא שכנעת אותי ששווה להגיע לשם לעסקית. זה נשמע יקר מאוד ללא תמורה הולמת למחיר, אבל אולי אני מעמיסה לפה את אכזבותיי הקודמות מהמקום.
    בכל מקרה התמונות מקסימות, ונראה שעושות חסד למנות.

    • מאת אורן אסיף‏:

      לא ניסיתי לשכנע אף אחד :)
      האכזבה העיקרית שלי מהעסקית היא שאין מבחר מספיק מעניין של מנות. סלט הקלמארי המצולח וצלעות החזיר המעולות (שהן לא חלק קבוע בתפריט) כן הוציאו אותנו עם טעם טוב מבחינת ההתרשמות הסופית מהחוויה שלנו, אבל גם אני לא אמהר לחזור לעסקית (הייתי מאז בערב והיה נהדר)

  3. מאת גיל‏:

    אותי העסקית של טוטו מאוד ביעסה.
    האוכל מאוד פשוט, והמנות אמנם גדולות, אבל לא שוות את המחיר, ובטח שלא התוספות תשלום.
    עסקית שבה המבורגר (טעים) הוא בתופסת תשלום, היא משהו לא משתלם בעיניי.

    חוץ מהעניין הכספי, עסקית בעיניי גם אמורה לשקף את המטבח של המסעדה, ולגרום לך לרצות ולבוא לאכול במחיר יותר גבוה בערב. האוכל הסטנדרטי שמגיע שם בעסקית, לא גרם לי שום חשק לחזור לשם במחיר יותר גבוה, למרות הדברים הטובים שאני שומע על המסעדה.

    אני פשוט חושב שמשהו במבנה ובהיצע של העסקית שם פשוט לא נכון, וחבל.

    אבל תמיד כיף לקרוא על הארוחות שלך ושל רזי :)

    • מאת אורן אסיף‏:

      אני מסכים עם כל מה שכתבת.
      הערב שונה לחלוטין מעסקית הצהריים, הייתי ביום שבת – פיצה לבנה מדהימה, ניוקי ערמונים טעים, בר ים מפתיע. היה טעים מאוד וגם לא יקר מידיי (מלבד הדג.. )

  4. מאת יורם‏:

    לא אתייחס למחיר, אבל מה שהוצג זו ארוחת צהרים מלאה ברמה טובה מאד. זו לא עסקית, אלא ארוחה שצריך לתת לה את הכבוד ואת הזמן. (ואחרי זה עדיף ללכת לנוח ולצפות באגם, או בים התיכון, אבל זה מאגדה אחרת).
    מה שחסר לי זה נושא השתיה. יין, בירה, תפריט היינות, אפריטיפים, דג'יסטיפים וכו'. במסעדה כזו בטח יש מבחר מענין וזה בעיני חלק אינטגרלי מהעסק.
    תודה בכל אופן

  5. מאת ענבר‏:

    לי נראה שהיתרונות עולים על החסרונות רק כשהמקום מצ'פר אותך במנה עיקרית על חשבונו, וגם זה רק אם אתה אוהב לאכול הרבה יותר ממה שרצית.
    מחירי העסקית בטוטו מופקעים, המנות ללא תוספת בדרך כלל זעירות, כל הקינוחים מתוקים מדי והתחושה היא שאתה משלם הרבה על המקום ועל השירות, לא על האוכל.

    • מאת אורן אסיף‏:

      היי ענבר, התייחסתי לעניין המחיר והבעייתיות בכך שהמון מנות דורשות תוספת תשלום.
      לגביי המנות הקטנות, לא יכול להתייחס כיוון שלא ניסיתי ולא ראיתי, מנת הקלמארי לעומת זאת הייתה עצומה בגודלה.

      המנה שהחליטו לצ'פר אותנו בה רק דווחה ולא נלקחה בחשבון בשיקלול כדאיות העסקית (גם כי היא לא מנה מהתפריט העסקי וגם כי לא הוזמנה על ידי)

  6. מאת etti domowitz‏:

    הייתי בטוטו והתאכזבתי לחלוטין .המחיר היה יקר ולא כדאי יחסית למסעדות אחרות בעיר.
    הזמנתי דג סלומון כעיקרית וזו מנה שאכלתי בהרבה מסעדות ,קיבלתי דג ממש גרוע שמבייש את המקום ,אמנם קיבלתי תחליף ,משהו שלא ממש רציתי וכבר לא היה לי נעים ,פשוט לא נהנתי .