נבחרת החודש – מאי

חודש מאי היה עמוס במסעדות באופן יחסי. זה התחיל בעסקית בטוטו והסתיים בארוחת ערב במסעדת אריה (Aria), כשבאמצע היו כמה ארוחות ערב ועסקיות צהריים וגם ארוחת בראנץ' בדליקטסן המצויינת (טיפ: על החומוס שלהם אפשר לוותר, לא כי הוא לא טעים, הוא פשוט קטן יחסית ויש מנות הרבה יותר טובות). בין כל הארוחות האלו, היו כמובן המנות שבלטו במיוחד ולשם כך התכנסנו כאן החודש.

אחרי שבחודש הקודם בחרתם לקרוא על הבראנץ' של טאפאס אחד העם, אתם מוזמנים גם החודש לבחור על איזה מקום תהיו מעוניינים לקרוא ביקורת. כל מה שצריך לעשות, זה רק להצביע בסקר בעמוד גרגרן בפייסבוק ולהשפיע. מומלץ להתחיל ולקרוא את הפירוט על המנות ואולי תתקלו במנה שתיפתח לכם את התאבון בכיוון שלא ציפיתם.

צלעות חזיר "Asian Skillet" – טוטו, מנת ספיישל (98 שקלים כחלק מהעסקית, עם מנה ראשונה לבחירה)
טוטו ללא ספק נחשבת בין המסעדות הטובות בארץ (ולפי דירוגים מסויימים היא הטובה שבהן) וגם העסקית שלהם מתומחרת בהתאם עם 2 מנות בלבד מקטגוריית העיקרית שלא דורשות תוספת תשלום, אחת מהן הייתה המנה הזו. נתחים עסיסיים של צלעות חזיר, עשויים בגריל עם תיבול מאוד מחמיא של תבלינים סינים שונים, ביניהם הורגשו תמרהינדי וקינמון, שמקורו כנראה בשימוש בתערובת "חמשת התבלינים". לאחר שמפרידים את הבשר מהשומן ולוקחים ממנו ביס עם שלל התוספות המפתיעות על הצלחת: קרם גזר צהוב מתקתק, בזיליקום תאילנדי, בזיליקום סגול וקשיו ובוטנים קלויים, מתקבלת מנת צלעות החזיר הטובה ביותר שאכלתי בחיי! עם מי צריך לדבר כדי להכניס אותה לתפריט הקבוע?

צלעות חזיר בעסקית של טוטו

צלעות חזיר "Asian Skillet" : חייבת להכנס לתפריט הקבוע

ברולה פטריות פורצ'יני – קיטשן מרקט (52 שקלים, מככבת בתפריט הספיישל לעיתים תכופות)
אני חושב, אבל לא בטוח, שזו הייתה המנה הראשונה שאכלתי בקיטשן מרקט, מה שכן בטוח, זה שזו המנה שגרמה לי להתאהב במסעדה הזו, שמצליחה לחדש גם להרבה אנשים שכבר ראו וטעמו דבר או שניים בחייהם. כן – הבנתם נכון מהשם, מדובר על סוג של קרם ברולה עם פטריות. זו מנה ראשונה והיא אכן מתוקה, אבל אתם לא תבינו עד כמה היא גאונית אם לא תרשו לעצמכם לנסות אותה. קרם מתוק ועשיר של פטריות פורצ'יני ומעליו שכבה של סוכר שרוף ומלח, שיוצרים שכבה דקה של קרמל מלוח. מעל גם פרוסות פרושוטו, פטריות צרובות, חתיכות ערמונים, פרמז'ן ועלים ירוקים, שמתחברים להרבה ביסים של מנה שתשאיר אתכם חסרי מילים.

ברולה פטריות פורצ'יני בקיטשן מרקט

ברולה פטריות פורצ'יני : גאונות קולינארית שמרגשת כל פעם מחדש

תבשיל חלב קוקוס בקארי ירוק עם עוף (גנג קייאו וון גאי) – בית תאילנד (72 שקלים)
נכון, הייתי בבית תאילנדי גם באפריל (וה"פסה" נכנסה אז לנבחרת החודש), אבל חברים רצו להפגש במסעדה ידידותית לצמחונים וכך יצא שמצאתי את עצמי שוב במסעדה, לא שאני מתלונן… הפעם המנה הנבחרת היא לאוהבי החריף והיא מגיעה יחד עם קערת אורז גדולה. תבשיל כמעט קרמי של קארי ירוק וחלב קוקוס ובו חציל תאי, בזיליקום ועוף (ניתן להזמין גם עם שרימפס או טופו במקום). הטעם עמוק עם רמז למתיקות מהקוקוס, שגם עוזר לרכך מעט את החריפות. החציל התאי (ואם לא בעונה – אז חציל רגיל), מבושל קלות ושומר על מרקם יחסית קשיח, מה שמאוד מוסיף להנאה מהמנה. החריפות תעורר אתכם והטעם יגרום לכם לא להפסיק לאכול, גם אם תשבעו מהשילוב של המנה הזו עם האורז.

תבשיל קוקוס וקארי ירוק בבית תאילנדי

תבשיל חלב קוקוס בקארי ירוק : לפחות אתם יכולים להיות בטוחים שמנות לא נבחרות לפי התמונה 🙂

טרין כבד אווז קלאסי – שולחן חלק מתפריט ספיישל של עומר מילר וירון שלו
לקראת סוף חודש מאי אירח עומר מילר, את השף ירון שלו (מסעדת טוטו) לארוחת ספיישל בשולחן, עם תפריט מובנה ב-250 שקל לאדם. הארוחה כללה 8 מנות ו-2 קינוחים ומבחינתי תיזכר במיוחד בזכות הטרין כבד אווז, שהיה עצום בגודלו ועוד יותר מכך – מענג בטעמו, כשכל הבמה ניתנה לטעם כבד האווז, עם תיבול מינימליסטי. הטרין היה מוצק יחסית, אך נמס בפה כמו חמאה. ביצוע מושלם שמצדיק אזכור וכניסה לנבחרת החודש.

טרין כבד אווז, עומר מילר וירון שלו בשולחן

טרין כבד אווז : נמס על הלשון. ביצוע מושלם

סברינה – טאיזו (בתפריט הצהריים במחיר 32 שקלים)
אם צריך לסיים את נבחרת החודש עם קינוח כלשהו, כנראה שזה המקום לציין את קינוח הסברינה של טאיזו, אם כי החודש הזה היה קצת חלש בגיזרת הקינוחים. הסברינה באה אחרי ארוחה עסקית מצויינת בטאיזו, בה היו כמה מנות שגם היו קרובות להכנס לנבחרת החודש בעצמן. הייתי קצת סקפטי כשהזמנתי את הקינוח הזה בטאיזו, סברינה אחרי הכל… אבל שמחתי לגלות שלא מדובר בסברינה שגרתית. מעליה הוגש כדור גלידת קוקוס במרקם מצויין, הסברינה עצמה הייתה מלאה בסירופ טעים ומתוק שזכה לקונטרה מצד גרנולה ביתית שנתנה קצת מליחות. סברינה פיוז'ן.

סברינה בטאיזו

סברינה : סיומת טובה לעסקית מעולה

לסיום, שווה לציין גם את: הפיצות המצויינות של אוליברי (המסעדה האיטלקית באבן גבירול), שהפעם טרפנו שם פיצה עם בייקון וחלמון ואת גלידריית לג'נדה האיכותית עם גלידת היוגורט עיזים הקלילה והמפתיעה שלהם, שניתן לקחת עם שלל התוספות ורטבים מצויינים.

פורסם בקטגוריה כללי, נבחרת החודש, עם התגים , , , , , , , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

8 תגובות על נבחרת החודש – מאי

  1. מאת erwin pridan‏:

    הספק מכובד שלך, הרווח שלנו (-:
    טרין אווז זה מאכל האלים…
    לא הבנתי אם הוא הוגש באירוע חד פעמי ,
    או שמה מופיע בתפריט של המסעדה.
    אם כן , צריך למהר כי או-טו-טו יפסיקו את היבוא.

    • מאת אורן אסיף‏:

      כן, הטרין היה חלק מתפריט חד פעמי ומיוחד, לצערינו הרב
      ההספק אמור לפצות על תקופת הבחינות המתקרבת 🙂
      מאמין שלא יאסרו את היבוא של הכבד אווז כל-כך מהר. מאמין ומקווה כמובן

  2. מאת גידי ירון‏:

    בית תאילנדי בית תאילנדי בית תאילנדי……+ מאסג' תאי מסורתי בבן יהודה 70 -פרישמן18 מאי 03 7267607 או קאי שעה וחצי…..300 שח *…או פוט מאסג'…לפי בחירה …הכי תאילנד בתל אביב.
    עשיתי אתמול בערב…!!
    מאי מנהלת את המקום
    קאי המאסג'סטית
    חוןיה שלא תשכח
    המקום נקרא
    THAI TOUCH
    * אפשר גם פחות זמן ופחות כסף….אבל כדי שיעבדו לך על כל הגוף …מינ. שעה וחצי …מומלץ מכל הלב

  3. מאת משב‏:

    שולחן וטוטו בארוחת טעימות נשמע מעניין. חבל שפספסנו 🙂

    • מאת אורן אסיף‏:

      יכול להמליץ לך מאוד על הארוחות בימי ראשון בפרונטו… ערבי טאפאס עם טוויסט.
      שבוע שעבר היה ספיישל אורקה, השבוע ספיישל timeout.

  4. מאת רוני‏:

    הסברינה נשמעת טוב עם גלידת קוקוס! סברינה זאת העוגה שאני הכי אוהבת, וגלידת קוקוס זו הגלידה שאני הכי אוהבת. שתיהן ביחד נשמע מדהים …