מתחם שוק הנמל של תל אביב, עבר רענון בתחילת חודש אפריל, כשמסעדת טאפאס בשוק של האחים ירזין נסגרה ובמקומה נפתחה מהר מאוד מסעדה נוספת של השף אייל לביא – רוקח שוק. תפריט המסעדה החדשה של לביא, מושפע בעיקר מהמטבח איטלקי, זאת בניגוד למסעדת רוקח 73 הטובה והיציבה, בה המטבח מאופיין בעיקר בבישול צרפתי ובניגוד לרוקח ים שנפתחה לפני פחות משנה בשוק יפו, שמוגדרת יותר כטאפאס בר ספרדי.
המסעדה נסגרה בסוף 2015
קצת מוזר לי השם שנבחר למסעדה החדשה, "רוקח שוק" אומנם נמצאת בשוק הנמל של תל אביב, אבל "רוקח ים" נמצאת בשוק הנמל של יפו. עם שתי מסעדות שונות של אותו השף, שממוקמות בשווקים שונים על שפת הים, מעניין כמה לקוחות יעשו את הבילבול ביניהן.
בכל מקרה.. הפתיחה של רוקח שוק נעשתה מהר מאוד. בסך הכל שבוע של שיפוצים, זה כל מה שנדרש בין סגירת טאפאס בשוק לפתיחת רוקח שוק, כך שלא מפתיע שהקו הכללי בעיצוב נשמר. למעשה, ההבדל היחידי הבולט לעין הוא שהורידו את לוחות הגיר שנשאו בגאון את הספיישלים היומיים של המקום הקודם. שאר העיצוב נשאר כמעט אותו דבר – בחלל הפנימי יש בר עשוי שייש שמקיף ומשקיף על המטבח הפתוח, מעליו מדפים עמוסים במשקאות אלכוהולים שונים. באיזור החיצוני, שמחוץ למתחם השוק, מספר שולחנות שמשקיפים אל הים, שיהיה תענוג לשבת בהם באמצע השבוע בשעות הצהריים המאוחרות ולהנות מהנוף והבריזה (וקצת פחות נעים בלילות קרים, או בסופ"שים כשהנמל סובל מעומס יתר של אנשים).
הגענו למתחם השוק בשעות הערב, כשהשוק כבר סגור והתאורה עמומה, התיישבנו על הבר ומהר מאוד ניגש אלינו הברמן ונתן לנו את התפריטים. התפריט של רוקח שוק מגוון אך ממוקד, הוא מסודר בצורה נוחה ומזמינה, עם חלוקה ברורה לקטגוריות, כשאף מנה לא מתומחרת ביותר מ-64 שקלים. התפריט מבוסס על מנות חלוקה, עם דומיננטיות גדול של מאכלי ים, לעומת מספר מנות ספורות של בשר, אפילו פחות מההיצע המכובד יחסית של מנות הצמחוניות. עיקר התפריט מושפע בעיקר מהמטבח האיטלקי, אך יש בו גם מספר מנות ים תיכוניות נוספות וביניהן כמה גרסאות מוקטנות למנות המזוהות ביותר עם אייל לביא – ביסק הסרטנים, שבגרסאתו האיטלקית נקרא "קפוצי'נו סרטנים" וכמובן, איך אפשר בלי מנת הבויאבז.
אבל את המנות האלו אנחנו כבר יודעים שלביא עושה מצויין, אותנו עניין לבדוק איזה בשורות חדשות מביאה המסעדה החדשה שלו. לא בזבזנו זמן והזמנו כמה מנות לפתיחה. עד שאלו הגיעו, הזמנתי אפרול שפריץ מרענן מתפריט האלכוהול, בו ניתן למצוא גם מבחר יינות מצומצם במחירים נוחים, לצד שלוש אפשרויות באנליות של בירה (רק מחבית) – קרלסברג, טובורג ו-ווינשטפן, שאת שלושתן ניתן להזמין רק בגודל שליש ובמחיר שיכול היה להיות זול יותר.
כבור מספר דקות הגיעו המנות: לחם איטלקי, הייתה המנה הראשונה שתפסה את העין, רק בשל גודלה הלא מרשים. לחם חיוור דמוי בגט, בגודל של לחמניה קטנה. לצידו הוגשה קערית קטנה ובה שמן זית וחומץ בלסמי ומעט מלח גס בצד. בנוסף לגודל המאכזב, הלחם הרגיש לא טרי והיה נטול כל אופי. כלל לא ברור על מה ולמה החליטו לתמחר את המנה הזו ב-16 שקלים, הייתי מתאכזב לקבל דבר שכזה גם אם היה מגיע ללא עלות. מנה מביכה.
מנקודת הפתיחה הזו, אפשר רק לעלות, וכך היה. סלקים צלויים, עלי רוקט וגבינת בושה, בקרמל אגסים ואגוזי לוז, מנה מקטגוריית הסלטים, הכילה שתי חתיכות גדולות של סלק שבושל בדיוק רב ושמר על טקסטורה קשיחה. שהוגשו מעל עלי רוקט לצד פרוסה יפה של גבינת בושה ארומתית, בעובי אידאלי. רוטב הקרמל אגסים המתוק, נמזג בכמות מדודה ולא משתלטת, שידרג את כל המנה ויצר סינרגיה בין כל המרכיבים.
פטריות צלויות וקייל שחור על פולנטה פריכה ברוטב אגרו דולצ'ה וגבינת פיקורינו, מנה מבטיחה מקטגוריית "קלדו – צלחות חמות". היה דיי בתיאור שלה כדי להפעיל את בלוטות הרוק שלי, בתור חובב פטריות רציני וגם היא הייתה מאוד מוצלחת. רוטב האגרו דולצ'ה ("חמוץ מתוק") האיטלקי, לא ממש הורגש וכך ניתנה הבמה לשילוב הטעמים והמרקמים המצויין של שאר מרכיבי המנה – פטריות וטעם האומאמי שלהם, מרירות מעודנת של הקייל (ירק הדומה במידה מה לעלי כרוב), חספוס קל של הפיקורינו ומתיקות של התירס בפולנטה הפריכה הנהדרת. מנה פנסטסטית לצמחונים וללא צמחונים כאחד.
למרות שבתפריט קטגוריות נוספות – "ברוסקטות" / "קרודו – נאים כבושים" / "מחבתות ברזל", החלטנו להשאר עם קטגוריית ה-קלדו, שהיא הגדולה ביותר בתפריט והזמנו שלוש מנות נוספות.
הראשונה מביניהן הייתה פילה דג עם ניוקי תפוחי אדמה בחמאת מרווה, יין לבן ועגבניות מיובשות, שברגע שהגיעה לשולחן, הבנו שמדובר במנה כמעט זהה למנה שאכלנו ברוקח 73. הדג שהוגש באותו היום היה בס, במידת עשייה מדוייקת. כמו ברוקח 73, הדג הסתדר מצויין עם הניוקי הנימוח והרוטב, שהיה עשיר בטעמים ועם עקצוץ פיקנטי עדין.
הזמנו גם ריזוטו ביזי עם פירות ים, אפונה, עגבניות קונפי ופיקורינו סרדו. הברמן לא ידע להגיד לנו בדיוק מה מקור השם ובדיעבד מסתבר ש"ריזי א ביזי" זה הכינוי האיטלקי לריזוטו אפונה. בפועל, יותר משזה היה ריזוטו אפונה, זה היה ריזוטו שסבל מעודף גבינה, שגם הפכה אותו לגוש כבד מידיי וגם פגעה ביכולת להנות מפירות הים (שרימפס וקלמארי) או כל דבר אחר שהיה שם. חבל.
ספגטי ירוק עם אפונה, כרישה, זוקיני, עגבניות מיובשות שמנת ופרמז'ן, הייתה המנה שנעלה לנו את הארוחה לפני הקינוח. מנה נדיבה ומשביעה. הירקות הטריים והרעננים נתנו קונטרה מצויינת לספגטי ורוטב החמאה הכבדים מטבעם. מן הסתם אין פה איזו פריצת דרך, אבל זו מנת פסטה ראויה בהחלט.
בשלב זה כבר היינו מלאים עד כדי כך שכבר לא יכולנו להזמין מנות נוספות מהתפריט המעניין. ביקשנו תפריט קינוחים ולאחר שהזמנו את הקינוח שהכי סיקרן אותנו, הברמן הזמין אותנו לצ'ייסר (צריך לנקות את החך לא?). אחרי הצ'ייסר הגיע הקינוח – גלידת וניל עם קוביות ופל פריך, קרמל טופי, גנאש שוקולד ואגוזי לוז, שבניגוד לתחזיות שלנו, הוופל הפריך היה חתיכות וופל בלגי ולא משהו בסגנון וופל גלידה, הפתעה לטובה. הקינוח היה מצויין, בזכות קשת הטעמים הרחבה שלו, שהושפעה ממליחות עדינה של הטופי והוופל, מתיקות הגלידה ומרירות של גנאש השוקולד. תוסיפו לזה גם הבדלי טמפרטורה של המרכיבים ושוני מרקמים ותקבלו קינוח שהוא מאוד חכם, למרות שכביכול אין בו שום דבר מתוחכם.
חשבון:
אפרול שפריץ : 35 שקלים
לחם איטלקי : 16 שקלים
סלקים צלויים : 38 שקלים
פטריות קייל ופולנטה : 44 שקלים
פילה בס על ניוקי: 58 שקלים
ריזוטו ביזי: 56 שקלים
ספגטי ירוק: 52 שקלים
וופל פריך וגלידה: 32 שקלים
סה"כ 331 שקלים
לסיכום:
יצאנו מאוד מרוצים מהארוחה ברוקח שוק, האוכל טעים והתפריט בנוי למופת עם מחירים הוגנים (בתקווה שלא ישתנו), שאיפשרו להנות מארוחה טובה ומשביעה מבלי לקרוע את הכיס. השירות שקיבלנו מהברמן היה מצויין, גם ברמה המקצועית וגם ברמה הבין-אישית ורק האווירה זקוקה לקצת חיזוק, שאולי יגיע עם הזמן.. לבנתיים הספקתי גם להמליץ על המקום לחברים שחזרו משם מרוצים. עושה רושם שברוקח שוק הפיקו את הלקחים מהפתיחה הלא משכנעת של רוקח ים וכלל לא ניכר שמדובר במקום שרק נפתח.
רוקח שוק, האנגר 12, שוק נמל ת"א
טלפון: 03-7162757
שעות פעילות:
א'-ה', מ-12:00 עד אחרון הלקוחות
ו'-ש', מ-9:00 עד אחרון הלקוחות
גם לי הפתיחה עם הלחם/לחמניה ניראת מיותרת.. נכון שלי קשה לשבת ליד שולחן ולא לנשנש מייד משהו וזה חבל כי זה ממלא. מה עוד שהבנתי שהמנות לא איחרו לצאת וגם שרובם לא ניזקקו לו.
שילוב ירקות עם פירות ,לא כוס התה שלי , אבל זה כל כך מקובל ברוב המקומות שביקרתי,
שלפחות פעם אחת אצתרך לטעום..
כללית, המנות נשמעות מעניינות והמחירים בהחלט סבירים.
תודה על עוד ביקורת מזמינה.
תודה ארווין, תמיד תענוג לקרוא את התגובות שלך. כייף שיש לי קוראים קבועים כמוך!
חייבת לומר שחוויה כמו זו שחווית עם הלחם חוויתי עם ארוחת בוקר שלמה ברוקח 73, שתומחרה מאוד מאוד יקר, אבל לא רק שהיתה סתמית, הירקות היו רחוקים מלהיות טריים, ולא חזרתי לשם יותר.
ותופעת הברמן שלא ידע מה משמעות שם המנה היא חלק מתופעה רחבה של חוסר מקצועיות צוות המלצרים של כל ה"רשת" (בשוק עוד לא הייתי, אבל גם ב-73 וגם בים נוכחתי בכל ביקור מחדש שהצוות נוהג לדבר בעיקר שטויות, לא מתנהג במקצועיות, ואף פעם לא יודע מספיק על המנות, או אפילו מוסר מידע שגוי. יכולה לסכם את זה בכך שהשירות תמיד מביך).
אני חוששת שלמרות שהביקורת שלך לגמרי עושה חשק, אני כבר לא אקח יותר סיכון עם "רשת" רוקח… אבל בכל מקרה, נהניתי לקרוא, ופתחת לי את התיאבון…
חייב להגיד שהשירות היה מצויין מהבחינה המקצועית והאישית, למעט הנושא הקטן הזה, שמבחינתי הוא עובר כי זה היה עוד בחודש הראשון של המקום.
רוקח ים באמת היה על הפנים, לפחות בהתחלה שלו (גם לי לא היה חשק לחזור מאז), אבל ברוקח 73 הייתה לנו ארוחה מהנה וגם השירות היה טוב מאוד. אולי זה הכל שאלה של מזל?
בכל מקרה, ההבדלים בין הביקור שלי ברוקח ים לביקור הנוכחי ברוקח שוק הם הבדלים של שמיים וארץ. תודה על התגובה 🙂
הייתי שם אתמול. מקום נעים וחביב, שירות טוב של מלצרית מקסימה (לצערי, לא זוכרת את שמה).
טעמתי את הפולנטה והפטריות עם הקייל…מנה מעולה.
בפעם הבאה שאהיה בסביבה, אשמח לדגום את הפסטה הירוקה שנראית מצויין.
סופשבוע נעים לכולם :-))