נבחרת החודש – אפריל

מידיי חודש אפרסם את המנות הכי מיוחדות / טעימות / מעניינות שאכלתי בחודש הקודם. לאחר הפרסום החודשי, אפתח סקר בעמוד גרגרן בפייסבוק, בו תוכלו לבחור על איזו מבין המקומות תרצו לקרוא ביקורת מלאה ולא רק על המנה הספציפית. במדור הזה לא אפרסם שוב מנות שכבר פורסמו במסגרת אותו החודש.
חודש אפריל האחרון התחיל בברצלונה, ככה שהפעם תהיה גם נציגות לא רק מהארץ.

טוריחה – Bar Mut, ברצלונה (6.05 יורו)
למען האמת הטוריחה הייתה הסיבה שרצינו ללכת למסעדה הזו מלכתחילה ואולי חבל שלא באנו רק בשבילה, כי קדמה לה ארוחה מפוקפקת במחיר מופקע. דווקא הטוריחה תומחרה במחיר סביר, במיוחד לאור העובדה שהיא הייתה בעלת טעם אלוהי. הטוריחה היא בעצם הגרסא הספרדית לפרנץ'-טוסט. הי הייתה קריספית ומקורמלת מבחוץ, רכה ועדינה מבפנים והוגשה מעל רוטב שוקולד-בוטנים שאיכשהו הזכיר דווקא את השוקולד רוזמרין שאולי אתם זוכרים מפעם. לצידה מוגשת גלידת וניל מחלב עזים, בעלת טעם עדין ומעט חמצמץ.

Torija Bar Mut

טוריחה : גלגל ההצלה בארוחה מאכזבת במסעדת Bar Mut.

צ'יפס 50/50 – ויטרינה (12 לחצי מנה / 18 למנה… או כחלק מארוחה)
הצ'יפס של הויטרינה מפורסם בכל העיר ומחוצה לה, כצ'יפס הטוב בתל אביב. צ'יפסים דקים וקריספים של תפוחי אדמה ובטטה, עם טוויסט בצורת תיבול של גרידת לימון ופטרוזיליה. הטעם שמקבלים מפתיע וממכר וגם צורת ההגשה ראויה לציון. בויטרינה יש גם צ'יפס רגיל – רק מתפוחי אדמה, אבל אם תרצו אותו, תצטרכו להדגיש זאת במיוחד (אבל לא כדאי לכם..) אם אתם עדיין לא מכירים את הצ'יפס של הויטרינה – מומלץ.

צ'יפס 50/50 בויטרינה

50/50 – בעיניי רבים זה הצ'יפס הכי טוב בתל אביב. בצדק.

פֵּסָה – בית תאילנדי (28 שקלים)
המנה שפותחת את חלק "דגים וים" בעמוד הראשון של התפריט ויש שאולי ידלגו עליה כיוון שהיא נשמעת כמו סלט. חסה, אטריות סומן, פיסת דג לברק מטוגן, נענע, כוסברה, שמיר, רוטב תמרהינדי פיקנטי, בוטנים וקליפת לימון. בפועל המנה מגיע בשני גביעים, בכל אחד מהם עלה חסה פריך שעוטף בתוכו את כל מה שתואר קודם. את החסה תופסים ועוטפים סביב כל התכולה ומתקבלים 2 ביסים מענגים עם יותר טעמים מתפוצצים בפה משיכולתם לצפות.

פסה בבית תאילנדי

פסה : הכי הרבה טעמים שאפשר לדחוף בשני ביסים

הפולנטה – בראנץ' בטאפאס אחד העם (חלק מהבראנץ' במחיר 78 שקלים)
בטאפאס אחד העם השיקו לאחרונה בראנץ' בסופ"ש למי שאוהב לישון עד מאוחר, הוא מתחיל ב-11:00 בבוקר ונמשך עד 16:00 אחר הצהריים. הבראנץ' הזה שונה מארוחות הבוקר המקובלות וכולל כמה מנות מקוריות, כמו לדוגמא הפולנטה. פולנטה עם פטריות וביצת עין, כך היא מתוארת בתפריט. מגיעה במחבת טאפאס לא גדולה במיוחד, אך מספקת. הפולנטה עשויה קמח תירס, וכוללת ומעליה 2 ביצי עין ופטריות. הטעם – גן עדן. איך לא חשבו על זה קודם?

פולנטה פטריות וביצת עין בטאפאס אחד העם

פולנטה פטריות וביצת עין : בראנץ' חדש וחדשני בטאפאס אחד העם

קינוח השף – מסעדת Dos Cielos, ברצלונה (כחלק מארוחת טעימות במחיר 100 יורו)
טוב… אז אני קצת מרמה, כי החברה לקחה אותי לארוחת הטעימות במסגרת חגיגות היומולדת ממש בסוף מרץ ולא בחודש אפריל, אבל הייתי חייב להכניס פה את המנה הזו. קינוח היסטרי שכולל בעיקר מנגו, בננה וקוקוס, אבל בצורה הכי מעניינת וכייפית שיכולה להיות. המנגו מגיע בצורת של סורבה ושל עיסת מנגו קצוץ, הקוקס מופיע ב-3 גילוחי קוקוס אגוז קוקוס ו-2 כדורים שעשויים משבבי קוקוס טרי ואת הבננה אתם לא באמת רואים. בטח תופתעו כמונו לגלות שמה שנראה כבננה הוא למעשה שוקולד לבן במילוי מחית בננה. עוד במנה – "אדמה" מדגנים שונים ופירורי טימין. קינוח שהוא גם טעים וגם מפתיע, סיום ראוי לארוחה במסעדת מישלן.

chef dessert Dos Cielos

קינוח השף : סיום מקורי ומפתיע לארוחת טעימות במסעדת מישלן

פורסם בקטגוריה כללי, נבחרת החודש, עם התגים , , , , , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

8 תגובות על נבחרת החודש – אפריל

  1. מאת erwin pridan‏:

    איזה רעיון מגניב .
    היות ואני לא רשום בפייס -בוק, אני כבר בוחר : הפולנטה.

  2. מאת גידי ירון‏:

    טוב אורן בברצלונה אני לא אהיה בקרוב , אז רשמתי לפני את הפולנטה בלבד
    הצ'יפס בויטרינה מוכר , חביב וטעים….אבל זה רק צ'יפס עם כל הכבוד
    בבית תאילנדי אכלתי בשבוע שעבר עם הבן והנכד….ממש רעיון מרענן וטוב ה"פסה" וכמו שאמרת
    , התפספס ולא הזמנתי בביקורים הרבים שהיו בבית הזה.
    אני כבר אמרתי מזמן ויש לי הרבה מאוד "שעות "תאילנד ברזומה…בין השנים 1980–2002 ,הייתי שם מעל 15 פעמים …פשוט הפסקתי לספור….בית תאילנדי היא המסעדה התאילנדית הטובה ביותר ממערב לבנגקוק , לפחות עד תל אביב….
    כמעט כל מנה שתאכל שם יכולה לככב כאן למעלה בבלוג….
    אז נותרה לי הפולנטה לביקור הבא בטאפס של רושפלד
    תגיד אתה צריך מבקר מסעדות מנוסה….האהאהא…

    • מאת אורן אסיף‏:

      מה זאת אומרת רק צ'יפס?
      גם המבורגר הוא רק המבורגר, ושרימפס הוא רק שרימפס, אבל תמיד יש את ההמבורגר הכי טוב, השרימפס הכי איכותי והצ'יפס הכי מיוחד, בתור חובבי אוכל, חשוב לדעת עליהם 🙂

      מסכים איתך לגביי בית תאילנדי, למרות שהביקור האחרון לא היה מי יודע מה מלהיב במיוחד, אבל רק כי ניסינו להיות הרתפקניים יתר על המידה.

      • מאת גידי ירון‏:

        ציפס הוא רק ציפס , ביצה היא רק ביצה. בירה היא רק בירה….
        … אבל הם כמובן דורשים ביקורת…
        המבורגר , חומוס , שרימפס …. זה המנה העיקרית וזה קצת שונה
        אתה לא נעלב בשם מגדלי הבטטות ותפוחי האדמה ומטגני הצ׳יפס…?
        אז אתה צריך טועם , שותה , יורק….וכותב על אוכל ? … האהא…

        • מאת אורן אסיף‏:

          חלילה נעלב, אבל יש מקום לכתוב על על כל דבר שאנחנו אוכלים ושותים ומשלמים עליו כסף.

  3. מאת משב‏:

    אני הייתי שמחה לביקורת ולתמונות ממסעדת Dos Cielos (לא הבנתי אם זה שם הקינוח או שם המסעדה) בברצלונה.
    מדהים שהבננה הזאת היא לא בננה!!! וואו אני רוצה כזה

    • מאת אורן אסיף‏:

      ביקורת מלאה על Dos Cielos (מסעדה) יהיה לי קשה מאוד לספק, מתוך לחץ זמן וארוחה של 10 מנות ו-3 מנות פתיחה. נראה לי שהכי טוב יהיה לעשות פוסט מתומצת על ברצלונה, ואולי שם אפרט קצת על המנות.

      בגדול – חוויה נהדרת שנמשכה 3 וחצי שעות. הרבה מנות היו טובות מאוד, היו כמה שלא עשו לנו את זה אבל בכל מקרה – 100 יורו זה קצת יותר מידיי בסופו של דבר (סכום שלא כולל שתייה)