גולדסטאר Unfiltered – הבירה שלא תרצו לסנן

בשבוע האחרון חזרתי מחופשת יומולדת קצרה של ארבעה ימים בברצלונה. השלל איתו חזרתי, היה 11 בקבוקי בירה חדשים לאוסף, ועדיין – יומיים אחרי שחזרתי לארץ עניינה אותי רק בירה אחת: "גולדסטאר Unfiltered". מותג חדש של גולדסטאר, שהושק בתחילת חודש מרץ. מה טומנת בחובה הגולדסטאר החדשה והאם יש הצדקה לקיומה? את זה רציתי לבדוק.

את גולדסטאר כולנו מכירים. עבור רוב הישראלים, גולדסטאר הייתה הבירה הראשונה ששתו. אנחנו מאוד גאים בגולדסטאר שלנו ודיי בצדק בסך הכל. נכון, היא לא בעלת אופי מיוחד, אבל היא הבירה הנמכרת ביותר בישראל ובהחלט עומדת בכבוד רב בטעמה ואיכותה, מול שאר "בירות הסטנדרט" בארץ – קרלסברג, טובורג, הייניקן.

פרט פיקנטי: על מנת להתחרות בשליטה של גולדסטאר בשוק הבירה הישראלי, החלו לייצר בארץ את טובורג רד בנוסף לטובורג גרין, כיוון שהצבע שלה הרבה יותר דומה לזה של גולדסטאר.

בחזרה לגולדסטאר Unfiltered (4.9%) –
העיצוב של הבקבוק החדש, נותן רמז לגביי הכיוון אליו רצו לקחת את הבירה, עם תווית בעיצוב שונה מאוד מהסטנדרט של גולדסטאר. תווית מוארכת עם כיתוב בסגנון כתב יד, שנותן הרגשה מסויימת כאילו מדובר בבירת בוטיק. ספק אם בגולדסטאר הרגישו איום מצד שוק בירות הבוטיק שהתפתח בארץ בשנים האחרונות, זה ככל הנראה מהלך שנועד לספק את חובבי הבירה שמחפשים משהו קצת פחות שגרתי מגולדסטאר הסטנדרטית.

העיצוב החדש

גולדסטאר Unfiltered : עיצוב בוטיק. להסתכל בקנקן ובתוכו

האמת היא שזהו לא הניסיון הראשון לרענן את המותג המוכר והאוהב. לפני כמעט 3 שנים, טמפו יצאה עם "גולדסטאר Black Roast", בירת לאגר כהה שהיא דווקא בעלת מאפיינים של פורטר (בסגנון גינס). האמת? ה-Black Roast הייתה רחוקה מלהפיל אותי מהכסא, אבל הרעיון של בירת לאגר לא מסוננת לעומת זאת, נשמע לי יותר מבטיח.

המתכון של הבירה החדשה לא שונה מהגולדסטאר המוכרת, ההבדל היחיד הוא רק בכך שהיא אינה עוברת סינון בסוף תהליך ההכנה שלה, אפילו אחוז האלכוהול אינו שונה. ההבדל ה"קטן" הזה יוצר שינוי מפתיע, ומה שמתקבל היא בירה מעוננת בצבע ענברי ויפה, בעלת גוף יותר מלא וגיזוז עדין, כך שהיא מלטפת את הלשון והופכת את הבירה ליותר נעימה לשתייה.

כמו שניתן להבין, ניסיתי את הבירה בגרסאת הבקבוק. על הבקבוק טורחים לציין שלמזיגה נכונה יש להפוך את הבקבוק בעדינות לפני הפתיחה, זאת במטרה שמשקעי הבקבוק יתערבבו עם הבירה. הריחות העיקריים בהם הבחנתי הם ריחות פירותיים, מעט קרמל ושמץ ריח גרגירי חומוס (נשבע לכם..). הטעם עצמו, לא יותר מידיי שונה מהגרסא המקורית, מלבד סיום מתקתק, שמשדרג את הטעם ולדעתי הופך את גולדסטאר unfiltered לאידיאלית לליווי בשר (אז הייתי ממליץ לקנות כמה בקבוקים ולהפתיע את החבר'ה שלכם ב"על האש" הקרוב ביום העצמאות)
לדעתי האישית יש כאן הצלחה לשמר את הטעם המוכר והאהוב (ואף לשדרג אותו) תוך כדי שיפור החוויה הכללית מהבירה. לדעתי, גולדסטאר Unfiltered בהחלט עדיפה על הגרסא המקורית.

בירת גולדסטאר Unfiltered

גולדטאר Unfiltered : בירה מעוננת ליום קיץ חם

את הבירה ניתן כיום להשיג בעיקר אצל ספקי הבירה המובחרים וניתן למצוא אותה גם בברים מסויימים מחבית (ומעידים עליה שמחבית היא אפילו יותר טובה).
המחיר המומלץ לבקבוק של 330 מ"ל הוא 8 שקלים, שזה קצת יותר יקר מגולדסטאר הרגילה, אבל זול משמעותית מבירות הבוטיק, כך שמדובר בפתרון טוב באמצע (עם כי לא בתחליף לבירות הבוטיק שרובן מיוחדות יותר בטעמן).

האמת היא שעוד לא נתקלתי בגולדסטאר החדשה באף בר, אבל אם אחד הקוראים נתקל בה, הוא מוזמן לכתוב בתגובה בשביל המתעניינים האחרים. את הבקבוק רכשתי בחנות החדשה של Beer&Beyond, ברחוב יגאל אלון 159, תל אביב. חנות בירה שהיא כמעט לונה פארק לכל חובב בירה מושבע.

בשורה התחתונה: גולדסטאר Unfiltered – מומלץ.

פורסם בקטגוריה בירה, כללי, עם התגים , , , , , , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

24 תגובות על גולדסטאר Unfiltered – הבירה שלא תרצו לסנן

  1. מאת erwin pridan‏:

    קודם כל מז לטוב!
    תודה על ההמלצה .לא הכרתי .
    אבל חשוב מכל .אתה יודעה כמה חאמון וצ'יוריסו אפשר היה להביא במשקל של בקבוקי הבירה ?!?!?!

    • מאת אורן אסיף‏:

      תודה 🙂
      אני מתאר לעצמי שהרבה (אפילו היו לי עוד 3 קילו ספייר במזוודה)
      אבל מצד אחד לא היה לי מה לעשות עם כל-כך הרבה חמון בארץ ומצד שני אכלתי שם מספיק חמון בשביל חודשיים לפחות 🙂

  2. מאת Beer & Beyond‏:

    אחלה פוסט – אנחנו חולקים את אותה דעה על הבירה,
    ועם כל הכבוד לחמון, תמיד מעדיפים בירה במזוודה שלנו.
    תודה על המחמאה בסיום! 🙂

  3. מאת kerenmk‏:

    יותר מכל, עיצוב התוית הזכירה לחבר לטעימות ולי את Project 12 של באדווייזר.
    http://www.anheuser-busch.com/Project12/pages/gallery.html
    בלי קשר, האנפילטרד חביבה ובמזיגה מחבית (בהנחה שהחבית והברזים מתוחזקים כראוי) היא פשוט נהדרת.

  4. מאת יוחאי מיטל‏:

    היי. נהניתי לקרוא. גם אנחנו נפרסם בקרוב.
    דבר אחד- הבלאק רוסט היא לא בסגנון פורטר. וגם גינס היא לא פורטר.
    על הטובורג רד גם הכרתי את הפרט הזה, ואז שמעתי שיש עוד בעולם, אבל הרד הישראלית ייחודית לישראל. מעניין מה באמת הולך שם 🙂 הפך קצת לאיזה מיתוס.

    מה הבאת מברצלונה?

    • מאת אורן אסיף‏:

      היי יוחאי, תודה על התגובה.
      כמו שציינתי, הבלאק רוסט היא לאגר כהה, אבל ציינתי שהיא בעלת מאפיינים של פורטר.
      מה ההבדל בעצם בין סטאוט לפורטר? פעם שמעתי שיש, אחרי זה שמעתי שאין… אשמח לקבלת דגשים 🙂

      פירוט מלא של הבירות איתן חזרתי אני ארשום בערב כי אני לא זוכר את כולן, אבל לא כולן ספרדיות, פשוט כאלו שהיו חסרות לי באוסף.

    • מאת אורן אסיף‏:

      Voll Damm, Bock Damm
      3 סוגים של Moritz (חזקה, רגילה וללא אלכוהול – האחרונה מביניהין הייתה דוחה באופן כללי וביחס לבירות אחרות ללא אלכוהול, דווקא האחרות היו מעולות).
      Rosita, Yuste, Cruzcampo gran reserva
      Duff, Foster, Desperado

  5. מאת Amit Arnon‏:

    מאמר מעניין! תודה! רק חייב לציין שויקיפדיה טוענים שטובורג רד היא הבירה הכי וותיקה של המבשלה – http://en.wikipedia.org/wiki/Tuborg_Brewery.

  6. מאת Oren Assif‏:

    היי עמית, תודה על ההפנייה.
    ניסיתי לחפש עוד מידע, אבל לא הצלחתי למצוא יותר מחיזוק אחד נוסף לקיום הטובורג רד בעבר. שים לב שאם תכתוב טובורג רד בגוגל, תמצא המון אתרים של דירוג בירות ובכל אלו שנתקלתי בהם, המקור של טובורג רד הוא ישראל. אבל אני אמשיך לבדוק את הנושא 🙂

  7. מאת Noam Shaham‏:

    גרגרן – מה דעתך על בירה הובגובלין בבקבוק?

  8. עבר יותר מידיי זמן מאז ששתיתי אותה ספציפית בבקבוק, אבל באופן כללי אני מאוד מחבב את הבירות של מבשלת וויצ'ווד.

  9. מאת Neri Friedländer‏:

    בר הפלורנטין בנתניה, יש מהחבית.

  10. מאת Avi Cohen‏:

    גולדסטאר – בירה בטעם שתן.

  11. מאת Oren Assif‏:

    אומרים שעל טעם ועל ריח אין להתווכח… 🙂

  12. מאת רם‏:

    הי יש לי עדכון חם מהשטח!! עכשיו יש המחברת בהרצליה בבר בדולי פרטון. כל הכבוד על היוזמה!!

  13. מאת משה‏:

    מאמר יפה ומעניין.. אבל דורש תיקון.
    טובורג אדום שתיתי באופן קבוע בדנמרק בשנת 93.. חייתי שם 3 שנים.

  14. מאת אלמוג בר‏:

    ישבנו אני והחברה חייכתי וסיפרתי שיש לנו בירה חדשה חילקתי לחברים בקבוקים התחלנו לשתות כשלפתע נתקל ידידי במשקעים לא מזוהים האמת שדי נבהלנו זה נראה כמו עובש נראה שהבירה מקולקלת …. חבל שפכנו 6 בקבוקים
    אנחנו שותים גולדסטאר בדרך כלל ורגילים למשקה צלול
    מחכה לתגובה
    שבוע טוב

    • מאת אורן אסיף‏:

      היי אלמוג,
      המשקעים הלא מזוהים האלו, הם בדיוק התוצאה של "בירה לא מסוננת", לא מסננים את המשקעים, כתוצאה מכך הבירה יותר קרובה לטעמה המקורי ובעלת גוף יותר מלא. לא מדובר בעובש, אלא בחומרי הגלם שמהם הכינו את הבירה.
      חבל שמיהרתם לשפוך את ששת הבקבוקים מסיבה זו בלבד, כאמור – זה הייחוד של הבירה והמשקעים נמצאים שם בכוונה, כמו שכתוב בביקורת, בגולדסטאר ממליצים להפוך את הבקבוק לפני הפתיחה שלו, כדי שהמשקעים יתערבבו עם המשקה, כלומר – אין בהם שום דבר רע.
      בשביל גולדסטאר צלולה יש את הגולדסטאר הותיקה, אבל אני מציע לך לתת הזדמנות ללא מסוננת ולהתנסות בבירה עם אופי קצת יותר מיוחד.
      שבוע טוב 🙂

  15. מאת Oded Assif‏:

    נהנתי לקרוא ולהרחיב אופקים. אחרי ביקור בגרמניה ואוסטריה יש טעם לקרוא על בירות ובכלל….יש טעם לבירות. אז בפגישה הבאה יהיה טעם לכוס בירה? דודעודד

  16. מאת יעקב‏:

    הבירה גולדסטאר הלא מסוננת אינה ראוייה לשתייה. טעמה כטעם בירה קלוקלת.
    טעמה של הבירה הקודמת גולדסטאר משובח לא צריך שום שדרוג .
    לו לפחות היו מאפשרים את קיומה של הגולדסטאר הרגילה כי אז היה ניתן לבחון בעליל כמה הבירה הלא מסוננת אינה נדרשת.
    החמצה של בעלי החברה – ליצור מוצר נחות למוצר הקיים.
    אותי כלקוח הפסדתם ואני משוכנע שרבים נוספים חושבים כמותי.

    • מאת אורן אסיף‏:

      היי יעקב/רוי
      גולדסטאר הרגילה עדיין קיימת ונגישה (יותר מהבלתי מסוננת), כך שאני לא מבין על מה הטענות