יומנגס – גדול יותר זה טוב יותר?

מבין כל הביקורות שעלו עד היום לבלוג יש ביקורת אחת שמככבת בראש רשימת הביקורות הנקראות – הביקורת על יומנגס. הביקורת ההיא לא הייתה סתם ביקורת, אלא ממש תחקיר שהקיף בזמנו את כל האופציות בתפריט והשורה התחתונה של הביקורת דאז הייתה: "זה ההמבורגר הכי טעים בארץ, אתם חייבים את זה לעצמכם". עברו יותר משנתיים מאז אותה ביקורת – אינסוף קציצות יצאו מעמדת הגריל של יומנגס, שהספיקה מאז לשנות כתובת, להגדיל משמעותית את כמות המקומות, להוסיף המבורגר חדש ומנות חדשות ורק הצ'יפס נשאר אותו הדבר… הגיע הזמן לעדכון מהשטח.

קצת הסטוריה… הסיפור של יומנגס מתחיל ביוזמה של שני אחים מבורגתה שביקשו להכין המבורגרים טעימים ומושחתים, כיוון שלא הייתה להם אלטרנטיבה אחרת בסביבה. מה שהתחיל כ"חלטורה" בחצר ביתם, הפך בעקבות התגובות הטובות לפתיחת "יומנגס" – דיינר קטן בתחנת דלק בכניסה לעיר הערבית קלנסווה. עם אווירה צעירה ומגניבה והרבה אופי אמריקאי שעיקרו באוכל שלא מתרגש ממונחים כמו "שומן" או "כולסטרול". את יומנגס גיליתי לראשונה ביולי 2012, ועד פרסום הביקורת בינואר 2013, אכלתי שם לא פחות מ-8 פעמים, זאת כיוון שבאופן אישי, גיליתי שם מחדש את האושר שיש בהמבורגר טוב, בתקופה בה שלל רשתות בר בורגר נפתחו במרכז ומכרו פחות או יותר את אותה חוויה, כשהשוני העיקרי ביניהם היה באיכות הבשר. הייחוד של יומנגס היה במוגזמות, בשחיתות, באווירה… אך בעיקר – בתוספות השונות בתוך הקציצה ומחוצה לה.

מפה לאוזן עברה השמועה על יומנגס וגל של ביקורות חיוביות על המקום הציף את הרשת, החל מבלוגים שונים ועד למבקרים המסעדות בתקשורת שכתבו על המקום. התורים בכניסה ליומנגס הלכו וגדלו, הדרישה לפתיחת מקום נוסף עלתה שוב ושוב מצד הלקוחות, אך יומנגס נשארו בנתיים במקומם. במרץ 2013 חלה תפנית, כשתושבי קלנסווה דרשו לכאורה להפסיק למכור ביומנגס אלכוהול וחזיר, בשל העובדה שזה נוגד את הדת המוסלמית. מיותר לציין שהלקוחות הביעו את מורת רוחם על ה"כניעה" של יומנגס לכפייה הדתית וכי החוויה הכללית ביומנגס נפגעה משמעותית עקב כך. זה היה הטריגר הדרוש עבור הבעלים של יומנגס לחפש בית חדש. זה לקח חמישה חודשים, עד שבאוגוסט 2013, יומנגס עברו דירה למקום גדול משמעותית בתחנת הדלק של צומת רופין. הבייקון חזר, המבורגר החזיר חזר וגם הבירה חזרה, מחוזקת בכמה ברזי בירה ובראשם בירת "יומנגס", שמיוצרת עבור המסעדה במבשלת אלכסנדר המעולה.
ההתלהבות הגדולה של הלקוחות חזרה ולמרות שבמיקום החדש היה משמעותית יותר מקום, גם התורים בכניסה נהיו גדולים בהתאם. אבל האם גדול יותר הוא בהכרח טוב יותר?

יומנגס, תור בכניסה

התור בכניסה ליומנגס לפני שנה… שעה המתנה

הביקור הראשון שלי ביומנגס של צומת רופין, היה בדיוק לפני שנה. הגעתי עם כמה מחבריי בשעת ערב מאוחרת לחניון הענקי שמאחורי תחנת הדלק, שכולו היה עמוס במכוניות. בכניסה נדהמנו מהתור העצום, אך אחרי שעשינו את כל הדרך לרופין מהמרכז, שלא נחכה? נרשמנו ברשימת המתנה והתור שלנו הגיע כעבור שעה שלמה. מבחינה עיצובית, יומנגס שמרה על אופייה המקורי עם ציורי קיר ענקיים שמדמים את פס היצור של ההמבורגר, כמות השולחנות בתוך המסעדה גדל משמעותית וקיבל חיזוקי עיצוב בדמות ספות אופייניות לדיינר אמריקאי ומחוץ למסעדה כמות השולחנות גדולה אפילו יותר. ישבנו אז בחלל הפנימי, הזמנתי את ההמבורגר החביב עלי – איטלקי, עם תוספת של גבינת עיזים ובייקון. ההמבורגר איכזב כיוון שהקציצה הייתה יבשה ולא הזכירה בטעמה את אותו הטעם של פעם. האיטלקי של יומנגס הוא המבורגר מבשר בקר, עם חמאה, בזיליקום ופיקורינו, מביניהם רק גבינת הפיקורינו הורגשה ודווקא הבזיליקום שנותן את עיקר הייחוד להמבורגר, לא הורגש. הצ'יפס בזמנו היה טוב באופן יחסי, כשרובו היה פריך יותר מאשר מה שהתרגלתי אליו מיומנגס בעבר.

יומנגס, צומת רופין

העיצוב ביומנגס שמר על אופיו

הביקור הבעייתי הנ"ל גרם לי לקחת הפסקה מיומנגס ועם הזמן תגובות שליליות התחילו להגיע אל אוזניי, אחרי שאנשים הלכו לשם בעקובת הביקורת הטובה שפירסמתי בבלוג. ביום האחרון של חודש אפריל הגעגועים הכריעו ויחד עם עוד שלושה חברים, הגעתי ליומנגס ביום חמישי בשעה 20:30. שמחנו לגלות שהשטח החיצוני של יומנגס התרחב עוד יותר, מה שהוביל לכך שהתור הצטמצם וחיכינו הפעם רק רבע שעה לפני שהתפנה לנו שולחן. השולחן שקיבלנו היה במתחם החיצוני, שהוא קצת יותר מאוורר מאשר החלל הפנימי, אבל המוזיקה בו חזקה קצת יותר מידיי, במיוחד בחגיגות ימי הולדת – אז המוזיקה מתחלפת וגוברת בכמה דרגות לעוצמה כמעט בלתי נסבלת (ואתם תופתעו מאוד לגלות כמה ימי הולדת יכולים לחגוג שם… בשעתיים שהיינו שם, ספרנו לפחות חמש פעמים).
התפריט השתדרג בכמה מנות חדשות ובהמבורגר נוסף: סיציליאני. היה לנו ברור שנזמין אותו כדי לבדוק מה נשתנה ההמבורגר הזה מכל ההמבורגרים. מבין שאר התספות בתפריט בלטה מנה של כנפיים ברוטב צ'ילי וחמאת בוטנים והזמנו גם אותה, החלטנו לפתוח איתה והזמנו את גרסתה ה"קטנה" – חצי קילו, בנוסף הזמנו לנו חצאי ליטר של בירת יומנגס – שכיאה לבירה של מבשלת אלכסנדר, הייתה ברמה גבוהה מאוד.

הבירה הייתה הראשונה להגיע לשולחן, אך רק כוס אחת במקום שלוש, טעות שתוקנה בהמשך לאחר שהפננו את תשומת לב המלצרים. השירות ביומנגס הוא שירות בגובה העיניים – תרתי משמע. המלצרים מתיישבים לצד השולחן כדי לקחת את ההזמנה והשירות מתאפיין באופן כללי בכך שהסחבקיות של המלצרים עולה על מידת המקצועיות שלהם, אך בסך הכל הם עושים עבודה טובה והסחבקיות מתאימה לרוח המקום והמיקום.
מעט אחר כך מנת הכנפיים הונחה על השולחן ואיתה מפיות ומטליות לחות, כמתבקש במקרה של שכבה נדיבה של רוטב דביק וסמיך. צלחות? הצחקתם את יומנגס, אבל ביקשנו בכל זאת כמה צלחות כדי שנוכל לחלוק את האוכל בצורה יותר נוחה. המנה הייתה גדולה והספיקה לחלוקה הוגנת בין ארבעה חברים עם תאבון בריא. כנפיים, כידוע, זה חומר גלם שלא דורש יותר מידיי דיוק בהכנה ומנות כנפיים שונות נבדלות בעיקר ברוטב שלהן. הרוטב ביומנגס היה טעים מאוד – רוטב צ'ילי עם כמות נדיבה של חמאת בוטנים, שהתחבר עם העור הפריך ויצר חמאתיות נעימה.

כנפיים בצ'ילי וחמאת בוטנים, יומנגס

כנפיים ברוטב צ'ילי וחמאת בוטנים : יחס ישיר בין פוטנציאל ההתלכלכות לטיב הטעם

רבע שעה אחר כך הגיעו ההמבורגרים. בביקור הזה החלטנו מראש ליישם אסטרטגיה שפיתחנו בביקור הקודם – כל שניים מזמינים שני המבורגרים שונים, חוצים את ההמבורגר ומתחלקים, זאת בשביל להשיג את המטרה הברורה של להנות מכמה שיותר טעמים. הזמנו שני המבורגרים איטלקיים ושניים סיציליאנים. האיטלקי קיבל חיזוק של בייקון וגבינת צ'דר עם פלפל שחור ושום בעוד הסיציליאני קיבל תוספת של בייקון בלבד, בעקבות ההנחה שהייתה לנו שנרגיש את הגורגונזולה שנמצאת כחלק ממרכיבי הקציצה.
האיטלקי בשר בקר, עם חמאה, בזיליקום ופיקורינו, עשה הפעם את העבודה והיה עסיסי ומתובל כראוי בבזיליקום. גבינת הצ'דר הייתה אומנם מעט דומיננטית מידיי בטעמה הפלפלי, אבל בצורה שדווקא החמיאה לכל הכבודה שבין שתי הלחמניות העבות (יש שיגידו עבות מידיי).

האיטלקי, יומנגס

האיטלקי : השתלב טוב עם הצ'דר הדומיננטי

בן דודו של האיטלקי – ההמבורגר הסיציליאני בשר בקר עם שמאלץ (שומן אווז), ערמונים מרוסקים וגבינת גורגונזולה, היה לעומתו כשלון חרוץ. לשמאלץ לא היה זכר, הערמונים לא ממש תרמו דבר לקציצה למרות שנוכחותם בקציצה נראתה לעין וגם הגורגונזולה נעדרה ונתקלתי בה רק בביס הלפני אחרון, כך שיצא שלמעט הביס היחידי בו הגורגונזולה הורגשה – ההמבורגר היה בפועל כמו ההמבורגר הרגיל של יומנגס, רק בפער של כמעט 20 שקלים יותר. דרוש לציין ששני נציגים של המסעדה הגיעו עם דף כדי לקבל חוות דעת על ההמבורגר הסיציליאני כיוון שהוא חדש יחסית, משהבענו את אכזבתנו הגיע טל, אחד הבעלים, כדי לשאול למה התאכזבנו מההמבורגר וסיפר בהמשך שהם הורידו את מינוני הגורגונזולה כיוון שחוות הדעת שקיבלו עד אותו רגע, התייחסו באופן שלילי לטעם העוצמתי מידיי של הגבינה.

הסציליאני, יומנגס

הסיציליאני : התוספת החדשה והמאכזבת לתפריט של יומנגס

בנוגע לצ'יפס – שמאז ומעולם היה בעייתי ביומנגס, היה הפעם שמנוני במיוחד, חלקו רופס וחלקו ופריך, אך היה זה צ'יפס שקשה להנות ממנו ואכילתו מערבת יותר מידיי ייסורי מצפון.

כקינוח, במקום להזמין את אחד מהמילקשייקים שמכינים פה מגלידות בן&ג'ריז השונות, הזמנתי עוד המבורגר, זה נעשה מתוך תאבון קל מהול בסקרנות וגרגרנות. הפעם היה זה הצרפתיבקר עם צ'אנקים של כבד אווז, שמן כמהין, חרדל דיז'ון וריבת בצל שמוגשת מעל ההמבורגר. במנה הזו אכלתי רק את הקציצה בתוספת הבייקון וזנחתי את הצ'יפס והלחמנייה. הטעם של הצרפתי היה משמעותית טוב יותר משל שני ההמבורגרים שקדמו לו, אך גם כאן היה אלמנט שנחבא אל הכלים, היה זה הכבד אווז שלא תרם מאום. לעומתו, שמן הכמהין והחרדל הורגשו שניהם במידה הנכונה, כל אחד תרם את שלו ושילובם עם ריבת הבצל היה טוב בהחלט. הייתה זו נחמה קלה לארוחה עם רגשות מעורבים.

הצרפתי, יומנגס

הצרפתי : כשהתוספות דומיננטיות יותר מהבשר, ההמבורגר טוב יותר

אגב, המבט שקיבלנו במקרה על הטעם הנייטרלי של הקציצה (בהמבורגר הסיציליאני), חשף בפנינו את מה שנראה כבעיה האמיתית של יומנגס – הבסיס. בשר הבקר שמרכיב את עיקר הקציצה, לא איכותי מספיק. זה כנראה מסביר את אחת התוספות החדשות בתפריט: חמאת בוטנים, שטעמה הדומיננטי מאוד יאפיל על טעם ההמבורגר. ואולי זה הטריק המתבקש ביומנגס: לבחור תוספות דומיננטיות וטובות בפניי עצמן, שיגברו על ההמבורגר עצמו.
השמועות הן שביומנגס מתכננים לפתוח סניף נוסף בכפר סבא, אנחנו רק יכולים לאחל להם ולנו שבכפר סבא ייפתח מקום קטן כמו זה שהיה בקלנסווה ושרמת ההקפדה והאיכות יהיו דומים גם כן.

יומנגס

המטבח של יומנגס : יכול להיות שהוא לא עומד בעומס?

חשבון :
כנפיים חצי קילו: 42 שקלים
סיציליאני 220 גרם (66 שקלים) + תוספת בייקון (12 שקלים) = 78 שקלים
איטלקי 220 גרם (56 שקלים) + תוספת בייקון (12 שקלים) + תוספת צ'דר פלפל שחור ושום (12 שקלים) = 80 שקלים
סיציליאני 220 גרם (66 שקלים) + תוספת בייקון (12 שקלים) = 78 שקלים
איטלקי 220 גרם (56 שקלים) + תוספת בייקון (12 שקלים) + תוספת צ'דר פלפל שחור ושום (12 שקלים) = 80 שקלים
צרפתי 220 גרם: (63 שקלים) + תוספת בייקון (12 שקלים) = 75 שקלים
בירה יומנגס חצי ליטר * 3: 96 שקלים (32 לאחת)
קולה זירו: 9 שקלים
סה"כ: 538 שקלים

לסיכום:
מאז המעבר לרופין יומנגס היא כבר לא הפנינה שהייתה פעם. היא יותר גדולה, הרבה יותר רועשת ומשמעותית פחות טובה. התפריט אומנם התרחב, שזה דבר חיובי בפניי עצמו, אך נראה שהגדלת כמות הסועדים בכל רגע נתון, גבתה מחיר ברמת ההקפדה של הרכבת הקציצות והכנתן. ואם כבר מדברים על המחיר… אז גם הוא גדל, ב-5 שקלים להמבורגר. כשמשקללים את כל הפרמטרים יחד, יוצא שבסופו של דבר התמורה שהמתקבלת ביומנגס היא כבר לא מה שהייתה, ומתקבל הרושם שהמילה שנותנת את הטון ביומנגס היא "התפשרות", העטיפה דומה לזו של יומנגס הישנה, אבל התוכן והקסם פחתו משמעותית. במצב הנוכחי יומנגס כבר לא מצדיקה את הנסיעה המיוחדת, במיוחד כיום, שגם במרכז נפתחו בורגריות שמציעות המבורגרים שקורצים לכיוון הגורמה. ליומנגס של קלנסווה הגעתי משהו כמו 10 פעמים בתוך שנה, ליומנגס של רופין הגעתי פעמיים בלבד אחרי כמעט שנתיים שהם שם – זה כנראה אומר הכל.

יומנגס, צומת רופין
טלפון: 03-8943656
שעות פעילות:
א' – ד' : 18:00 – 02:00
ה' – ו' : 18:00 – 04:00
שבת: 12:00 בצהריים – 02:00
אתר: http://www.humongous.co.il
פייסבוק: https://www.facebook.com/Humongouss

פורסם בקטגוריה ביקורת מסעדות, כללי, עם התגים , , , , , , , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

8 תגובות על יומנגס – גדול יותר זה טוב יותר?

  1. פינגבאק: גרגרן | יומנגס - מקדש ההמבורגר

  2. מאת Moshik Levin‏:

    אבל הלקוחות חושבים אחרת.
    (כי חיילים אוכלים הכל)

  3. מאת Moshik Levin‏:

    אבל הלקוחות חושבים אחרת.
    (כי חיילים אוכלים הכל)

  4. מאת מאוכזב מיומנגס‏:

    אכלתי ביומנגס, מוכרח להגיד עם כל ההתלהבות שיש סביב המקום, האוכל סביר למדי…. צר לי שישראלים אוכלים כל מה שיגישו להם כל עוד יש לו "שם" נחשב (שלרוב מתקבל מכל מיני כתבות במדורי אוכל על ידי קומבינות, מדבר מתוך היכרות אישית).

    אם אנחנו הצרכנים נדרוש אוכל טוב יותר, בשר ברמה גבוהה יותר ושירות מצוין ונחרים מקומות שלא נותנים את זה.. נקבל בסופו של דבר רמה מאוד גבוהה של מסעדות בארץ. די להתפשר.

    • מאת לאחר 4-5 פעמים שאכלתי במקום‏:

      אני רוצה להזהיר את כולכם מלהגיע למקום הזה. פשוט חבל על הנסיעה וההמתנה בתור האינסופי.
      הבשר ברמה נחותה מאוד לרוב ההמבורגריות (הטובות) בארץ היום, הצ'יפס נוראי (אני מודה שבתור גרגרן גדול אני אוכל אותו, אבל עם המון חרטה ובחילה קבועה אחרי), המחירים יקרים והשירות נוטה בין סביר למזלזל, תלוי במזל.
      כל אלו מתגמדים ליד השלשול הנוראי שחטפתי (ואני לא היחיד אם אתם תוהים) ב3 מתוך 4 הפעמים שאכלתי שם!
      למען ההגינות אני אוסיף ואומר שהתוספות במקום באמת מגניבות והמבחר לא ייאמן, אולי אם מחיר הבסיס של ההמבורגר היה הוגן יותר זה היה משחק יותר תפקיד..

      הסיבה היחידה שנתתי כמה צ'אנסים למקום היא כי אני גר 5 דקות הליכה מסניף רופין, ולמרות זאת עברה כבר כמעט שנה מאז הפעם האחרונה שנכנסתי לשם (מעדיף לנסוע 15 דקות להביא המבורגר נורמלי..)

  5. מאת דן‏:

    צ'יפס הכי נוראי שאכלתי
    ולחמניה על הפנים
    הזוי שבמחירים האלה מקבלים כזאת איכות
    לא צריך להיות גאון וגם בטח מלא אמרו להם שהציפס והלחמניה חרא חרא חרא

    הבעלים מרוויח מיליונים עם מוצר ש50% ממנו על הפנים
    מדהים, צריך ללמד בהרווארד business case studies איך הוא מצליח לעשות את זה

  6. מאת הפלצן‏:

    צואה בזבדה.
    או בעברית מדוברת:
    חרא בלבן.

    חבל״ז במובן הישן.
    תאכלו מקדונלד ותהנו יותר…

  7. מאת מוקי אזולאי‏:

    ‎יומנגס זה שם של מסעדה שמתנגן לי כבר הרבה זמן ומאחר ואני כפרי נבער מהדרום ניצלתי היום את העובדה שהייתי ליד כפר סבא בשילוב עם רעב למשהו טוב והחלטנו להיכנס … ישבנו על הבר ומלצרית וורבלית אדיבה החלה להקריא לנו את התפריט … זוגתי בחרה מיד במקסיקני החריף והאמת שאני די התבלבלתי …לאחר שהתעשתתי הלכתי על בטוח … הזמנתי המבורגר בקר בסיסי עם ביצה עין ללא לחמניה … והדגשתי שתהיה ביצה רכה שמוכנה להתאבד על הקציצה ביום פקודה … האמנתי לתומי שעם שם כמו יומנגס אין מצב לנפילה … לצערי התאכזבתי … ההמבורגר הגיע וכבר בביס הראשון זיהיתי טעם לוואי מטריד… המרקם דחוס… הבשר נחות … והביצה מבושלת מידי … המלצרית שאלה אם אני רוצה להחליף במשהו אחר ולא ראיתי טעם כי מה כבר יכול להשתנות ? ויתרתי, כי הנחתי שמדובר בתמהיל זהה בכל ההמבורגרים (לא טעיתי ) בתוספת העובדה שגילה לא אוהבת שאני מחזיר ועושה בושות … אבל המלצרית לא הרפתה ושלחה אלי את האחמ״ש … בחור מקסים שהתעקש שאם אני לא מרוצה כדאי שאנסה משהו אחר … הלכתי על ההמבורגר פיני מדיום … את מזרק המיפל החזרתי מייד למלצרית ( מה קשור) וכבר בביס הראשון הבנתי שקיבלתי מדיום וול … אני דווקא זיהיתי את טעם המולרד וחזה האווז ועדיין זה לא שינה את מסקנותיי מהביקור הראשון וכנראה האחרון שלי ביומנגס – רשמיי – המבורגר עשוי מחומרי גלם נחותים , דחוס יתר על המידה ומזכיר נקניקיה תעשייתית … זאת גם כנראה הסיבה שהמלצרים ממליצים על ההמבורגרים המיוחדים … הקונספט הזה של טשטוש טעם הבשר באמצעות כבד אווז או מולרד לא עובד עלי … כמשתמשים בחומרהגלם מעולה ובתערובת מאוזנת אין צורך בתוספות … אגב טעם הלוואי שהיה בהמבורגר הראשון מופיע בדרך כלל בבשר כבש קפוא (המלצרית אישרה שהתערובת מכילה שומן כבש ) בהתחשב בתוצאה הכוללת התאכזבתי והתמלאתי געגועים להמבורגר הפשוט והנפלא של הבורגר מרקט בירושליים … או במזנון של אייל שני … ובעיקר להמבורגר זנב השור שהכנתי לאחרונה למשפחתי … יומנגס- שירות אדיב , המבורגר נחות – אין כל הצדקה למחיר… next!