השורה התחתונה: השבוע בתאריכים 8-9 בינואר, ימי שלישי ורביעי, אירוע הבירה הגדול במדינה, Beers 2013, חוזר בפעם השלישית להיכל נוקיה בתל אביב, ואם אתם אוהבים בירה אתם חייבים להיות שם. אספתי לכם פרטים נוספים על מה שמצפה לכם שם, כולל המלצות לבירות שאתם לא רוצים לפספס מתוך המבחר הענק. בטח גם תשמחו לשמוע שאתם יכולים לקבל הנחה של 20 שקלים לכניסה…
הרבה בירה נמזגה מאז תערוכת הבירה הראשונה שהתקיימה ב-2011 (גם אם לא מספיק כדי שנכנס לרשימת 20 המדינות שצורכות הכי הרבה בירה לנפש).תעשיית הבירה בישראל התקדמה הרבה עד לשנה האחרונה, מבשלות בוטיק רבות צצו בשנים 2010-2011, למרות שמדובר בענף שלא קל להרוויח ממנו הרבה כסף בארץ. מלבד התפתחות של מבשלות הבוטיק, התפתחה קהילה שלמה של יצרני בירה ביתיים, קהילה שכוללת לפחות 500 בני אדם שמייצרים בירה בביתם, כך שבסבירות גבוהה יש לכם חבר כלשהו בפייסבוק שמכין בירה בביתו, ומומלץ לכם לנסות אותה פעם…
שנת 2012 הייתה שנה לא קלה לתעשיית הבירה, רק מבשלת בוטיק אחת התווספה לרשימת מבשלות הבוטיק, ולא ראינו המון בירות חדשות שהגיעו אלינו על ידי היבואנים. ייתכן מאוד שעליית המס על הבירה שקרתה בשנה האחרונה היא הגורם העיקרי. נקווה ששנת 2013 תחזיר את הפריחה של הענף הזה.
בתערוכת Beers 2013, שתהיה פתוחה לקהל הרחב במשך יומיים מהשעה 17:00 ועד השעה 23:00, יפעלו דוכנים ובהם מגוון מותגי בירה שונים ומגוונים מכל העולם, לצד מספר לא מבוטל של מבשלות בוטיק ישראליות ובירות ביתיות, שעבור חלקן זו תהיה הפעם הראשונה שהן זוכות לחשיפה כל כך גדולה. היבואנים ומבשלות הבוטיק ינצלו את התערוכה כדי להשיק בירות חדשות, שחלקן אף יוצרו במיוחד לכבודה.
הכניסה לתערוכה, עולה 60 שקלים, שגם כוללים 5 קופונים טעימה (בערך 100 מ"ל) + כוס זכוכית. אפשר לקנות עוד קופוני טעימה נוספים במקום, כמו גם בקבוקי בירה ומרצ'נדייז נוספים.
בתחתית הביקורת, שובר להדפסה שיאפשר לכם לקבל את הכל תמורת 40 שקלים בלבד.
אציג את 3 המועדפות עליי בטעימה, אבל מומלץ להכנס לקישור מטה כדי לקרוא את הסיקור המלא
'החיטה המחוצפת', מבשלת רונן (6.1%), בסגנון בירת חיטה כהה, לא מסוננת וללא חומרים משמרים.
הוא: בירה בצבע כהה ויפה עם קצף מושלם, מתובלת, לימונית, מרירה ומעט יבשה בלשון. מאוד מאוד מוצלחת, הבירה הטובה ביותר במהלך הטעימות.
היא: לא ציפיתי, אבל דווקא טעימה. מרירה, מאוד מיוחדת, טעם לא רגיל לבירה, טעם של הרבה תבלינים ורמז של לימון. קצת מוגזת, מאוד כייפית ונחמדה. חוויה שונה ומפתיעה.
Ace IPA, של מבשלת קלרה (6%), הטוויסט של המבשלה לסגנון ה-Indian Pale Ale האנגלי, ע"י שימוש בכשות מזן יפני בשם סוראצ'י אייס שנותן לה את שמה.
הוא: קצף וגוף נעימים, ריח חמצמץ בטעמים פרחוניים/הדריים. מתחילה מר ומסתיימת בטעם מתוק ומאוד מיוחד, קצת דובשני. טעימה ומפתיעה.
היא: ריח של חמאת למון גראס, ארומת לימון, ריח נעים ומתוק. טעם טיפה עוקצני, מתוק, חביב, מיוחד. מרגישים את הלימון בעדינות. טעמים אסייאתים שקשה לשים עליהם את האצבע, קלה לשתייה ומיוחדת.
אש, של מבשלת הדובים (4.7%), בירה שיוצרה במסגרת סדרת "1 בחודש" של המבשלה, בירה ניסיונית המשלבת פלפל שאטה בתהליך התסיסה.
הוא: צבע בהיר, קצף טוב, ארומות של פומלה וליצ'י. מעקצצת על הלשון, סיומת חריפה שאולי לא תתאים לרגישים לחריף על אף שהיא לא מאוד חריפה, אבל אוהבי החריף יהנו ממנו מאוד. בירה כייפית בעלת גוף קליל באופן מפתיע.
היא: ריחות מוזרים, אבל דיי נעימים של פירות וליצ'י. הטעם מאוד עוקצני, חריף, מעקצץ בגרון ומשאיר טעם לוואי חריף במשך זמן. מיוחד לחובבי החריף, אני אישית לא אהבתי, חריפה ומרגישה חזקה מידיי.
קראו כאן את הביקורת המלאה על כל הבירות שטעמנו
בתערוכה עצמה יהיו הרבהההה בירות. למעשה, יהיו למעלה מ200 סוגים שונים. אז אם לסכם את הטעימות ולהמליץ המלצות נוספות:
מאירוע הטעימות, הבירות הכי מומלצות הן: "החיטה המחוצפת" של רונן, "אש" של הדובים וה"Ace IPA" של קלרה. למי שלא מכיר את בזלת, מומלץ לנסות גם את ה"בזלת דאבל בוק".
עוד בירות שלא כדאי לכם לפספס:
"ג'קס ווינטר אייל" – מהדרות החורף המיוחדת של מבשלת שפירא, שמיושנת עם עם שבבי עץ שהושרו בוויסקי ג'ק דניאלס. מאוד מיוחדת ומאוד מוצלחת.
"אלכסנדר –גרין" – כבר לא חדשה, אבל אינטרפטציה משגעת של מבשלת אלכסנדר לבירה בסגנון IPA.
"נגב פורטר אלון" או "דנסינג קאמל – מידנייט סטאוט" – יהיו שתיהן אופציות טובות לאוהבי הגינס.
"דובל מחבית" – זוהי עומדת להיות ההשקה העולמית הרשמית של הבירה מחוץ לבלגיה, אחרי פיילוט בבריטניה וארה"ב. יהיה מעניין לנסות אותה, כי בניגוד לדובל המבוקבקת, הדובל הזו לא עוברת תסיסה שנייה ולכן גם בעלת אחוז אלכוהול נמוך יותר. בנוסף, מנהל הייצוא של דובל יעביר בתערוכה הרצאות כל שעה עגולה, בין שש בערב עד עשר, אשר פתוחות לכל המבקרים שרץ נדרשים לתפוס מקום בזמן.
אז נתראה בתערוכה.Beers 2013 בהיכל נוקיה, ת"א. 8-9 בינואר, ימים שלישי ורביעי.
כניסה לקהל הרחב: 17:00 – 23:00
ניהול והפקה: סטודיו בן עמי
ייעוץ מקצועי: שחר הרץ
אתר התערוכה: www.beers.co.il
מומלץ להגיע בתחבורה ציבורית, גם כדי לשתות בראש שקט, וגם כי תיתכן בעיית חניה
אל תשכחו להדפיס את התמונה מטה (אפשר גם בשחור לבן) כדי לקבל הנחה של 20 שקלים.
פינגבאק: טעימות לקראת תערוכת Beers 2013 | גרגרןגרגרן