מאראבו – מלצר, יש לי טחינה בפסטה…

הרבה זמן עבר מאז חברתי ואני הלכנו לאכול יחד עם זוג החברים הקרובים שלנו. תקופת המבחנים הלחוצה שעמדה בפתח, וקופונים שפורסמו למסעדת מאראבו, סללו את הדרך לדאבל דייט נוסף, לפני שמתחילים חודש מול סיכומי שיעורים משעממים.
הקופון – שובר של 120 שקלים בתמורה ל-60 שקלים. עד 4 שוברים בשולחן, שובר אחד לכל סועד. (לא כולל עסקיות).
כמו בכל מקרה של קופונים, בוצעה בדיקת הכדאיות. מצד אחד – השובר תקף לחודש בלבד ומאראבו יצאו עם המון קופונים באותו הזמן (שזה בדרך כלל סימן לא טוב), מצד שני – השובר תקף בכל שעות הפעילות (למעט שישי בערב ולא כולל עסקיות) ואת המסעדה אני ניסינו בעבר.
אז רכשנו את הקופונים והזמנו את החברים להצטרף אלינו.

המסעדה נסגרה בסוף דצמבר 2013
מאראבו היא מסעדת השף של יואב בר, שזכה ב"תחרות המסעדות של ישראל" במסגרת התוכנית בהנחיית עודד מנשה. כמובן שהזכייה בתוכנית הזו לא אומרת דבר על המסעדה עצמה, אבל עושה רושם שבמסעדה נצמדים לזכייה ומתהדרים בה למרות שהזכייה הייתה ב-2009, וכידוע – הרבה דברים יכולים להשתנות ב-3 שנים, במיוחד בענף המסעדנות.

במאראבו מגדירים את עצמם כמסעדת שף ישראלית וים-תיכונית, כנראה שבצדק לאור חלק מהמנות המקוריות והמעניינות שהתפריט מציע (דוגמא בהמשך), המסעדה ממוקמת בבניין משרדים גדול, על רחוב אבא הלל הסואן, קצת לא שיגרתי למסעדת שף. המסעדה מעוצבת בסגנון היי-טקיסטי מודרני ומעט מיוחד, כשהצבעים השולטים הם אדום, לבן ושחור. שולחנות עץ כהים וכסאות בהירים ממוקמים במרכז המסעדה ובצמוד לקירות שולחנות בכוכים המופרדים ביניהם במחיצות גבוהות, הכוכים לא פרטיים מאוד, אבל נותנים הרגשה קצת יותר אינטימית. במסעדה גם בר גדול עם המון מקומות ישיבה, שמעוצב באותו אופן כמו שאר המסעדה, וממנו ניתן לראות את ההתרחשויות במטבח.

הזמנו שולחן לשעה 9 בערב ביום חמישי, מאחר ומוקדם יותר כל השולחנות היו כבר מוזמנים. בצמוד למסעדה יש חניון בו לקוחות המסעדה יכולים לחנות חינם בשעות הערב, יתרון משמח.
נכנסנו למסעדה והמארחת ליוותה אותנו לשולחננו, מעט הצטערנו שלא היה לנו כוך פנוי, אבל היינו צריכים לחשוב על זה בזמן ההזמנה בטלפון. מלצרית נחמדה ואדיבה ניגשה אלינו עם התפריטים וסיפרה לנו על המיוחדים של אותו היום, תוך שהיא טורחת לציין את המחיר של כל מנה ומנה (הלוואי שיעשו כך בכל מסעדה…). ביקשנו מספר דקות על מנת שנוכל לגבש החלטה לגבי המנות שנזמין.

התפריט מגוון ומעניין, והמחירים ברובם הגדול – סבירים, במנות הראשונות מגוון האפשרויות רחב מאוד וגם בעיקריות, מלבד 5 מנות פסטה יש בערך עוד 10 מנות שונות. המחיר הממוצע לראשונות הוא 45-50 שקלים ולעיקריות 80-90 שקלים בממוצע. החלטנו להזמין כראשונות סלסלת לחם ושתי מנות ראשונות למרכז השולחן, ושכל אחד יזמין לעצמו מנה עיקרית. בנוסף, 3 מאיתנו הזמינו בירה לף בראון מהחבית בעוד חברתנו הזמינה כוס של סוביניון בלאן מהסדרה האזורית של יקב כרמל.
הבירה הייתה מצויינת, כבר שכחתי כמה לף בראון טובה כשהיא מהחבית, נראה לי גם שהתמזל מזלנו והחבית נפתחה באותו היום. בקשר לנושא היין, יש לציין, שכל יינות המסעדה הם יינות ישראלים.

הראשונות שהזמנו הגיעו למרכז השולחן וחוסלו במהרה.
סלסלת לחם זייתים מתובלים ואיולי כמהין. כללה 4 פרוסות אווריריות, לצד זייתים מתובלים (מעט פיקנטיים) ואיולי כמהין שהיה ממרח מצויין ללחם. כמות הלחם בעקרון מתאימה לשני סועדים להערכתי והערה היחידה שיש לי על המנה היא העובדה שהגיע פרוסה אחת מאוד קטנה לעומת השאר שנראה כאילו הגיע מהקצה השני של הלחם (או מלחם אחר), אולי זה רק אני, אבל לדעתי היה יותר נכון לתת חתיכה הולמת יותר.

סלסלת לחם : איולי כמהין שעושה רק טוב

עוד הזמנו, ניוקי כמהין נימוח עם "קוקי סנט ז'אק", פטריות ופרמזן. מנה טעימה במיוחד, עם רוטב שמנת בעל טעמים מודגשים של כמהין. הניוקי במנה אכן נימוחים כמובטח, ואיתם פטריות שמפיניון וקוקי סאן ז'אק, פרמז'ן מגורד ומיקרו עלים. הקוקי סאן ז'אק היו דקים, וכנראה מדובר על צדפה אחת שנפרסה לשתי חתיכות. האמת היא שחתיכות הקוקי סאן ז'אק היו קצת חסרות טעם ומשום כך לא באמת הורגשו במנה, שהייתה מצויינת בטעמה בכל מקרה, וכשסיימנו אותה דאגנו לנגב את הרוטב הלחם עד תום.

ניוקי כמהין ב מאראבו

ניוקי כמהין : מנה מעולה, גם אם הקוקי סאן ז'אק לא מורגשת

ומנה ראשונה נוספת שהזמנו היא שרימפס צרוב על הפלנצ'ה עגבניות תמר מבושלת, בזיליקום, שום ועלי מיקרו. המנה הכילה חמישה שרימפס ובנוסף גם ראשי קלמרי. גם כאן הרוטב היה נהדר ושידרג את המנה. השרימפס הבשרניים וראשי הקלמרים הוכנו בדיוק רב והיו טעימים מאוד. עוד מנה טובה.

שרימפס צרוב על הפלנצ'ה : ביצוע נפלא

באגף הראשונות בתפריט, יש גם מנת טרטר פילה בקר שעניינה אותי ובהמשך גם ראיתי אותה מוגשת לשולחן סמוך, היא נראתה פשוט מעולה ובפעם הבאה כנראה שאזמין אותה כדי לראות אם היא יפה לא רק מבחוץ.

לעיקרית הזמנתי מנה שסימנתי אותה מראש, היא מקורית מאוד ולכן סיקרנה אותי, אז אמרתי שאני חייב לנסות אותה – שרימפס פסטה לימון גרגירי חומוס, אריסה, לימון כבוש וטחינה. המנה הגיע בצלחת עמוקה, כשהטחינה בתחית הצלחת, כך שמומלץ לערבב אותה קצת בהתחלה אם רוצים לשלב את כל הטעמים שלה. הפסטה (טאליטלה) הייתה אל דנטה, בדיוק לטעמי.
הרוטב של הפסטה, בשילוב עם הטחינה, היה לא רע, אבל גם לא מיוחד מספיק כדי שאוכל להמליץ על המנה ככזאת שצריך לנסות. אולי שימוש באריסה חריפה היה משדרג את המנה, אבל בסופו של דבר אפשר לקטלג את המנה כגימיק נחמד. כמות השרימפס במנה הייתה משביעת רצון.

שרימפס פסטה לימון : יאיר לפיד היה אומר שזה "הכי ישראלי בעיניי". גימיק נחמד

מנות נוספות שהוזמנו בשולחן:
ראגו עגל פטריות, ירקות שורש, ניוקי מטוגן ופירה.
את המנה הזו חברה שלי אוהבת במיוחד, זו כנראה בין המנות האהובות עליה באופן כללי.
המנה אולי נראית לעין כמו בלאגן, אבל היא מאוד טעימה. חתיכות קטנות של בשר עגל רך ממלאות את הצלחת בכמות נדיבה, לצד ניוקי מטוגנים מעט פריכים מבחוץ וירקות שורש כמו גזר, בצל וכמובן גם פטריות. כל זה מעל פירה טוב שנמצא בתחתית הצלחת, והכל מעוטר ברוטב ציר בקר עשיר בטעמים. כמו שאפשר להבין מהמרכיבים, זה כמעט כמו פאי רועים אירי הפוך, בתוספת עוד דברים טובים, אז איזה סיכוי יש לזה לא להיות טוב?

ראגו עגל ב מאראבו

ראגו עגל : כל מה שטוב בפאי רועים ויותר

פסטה מדליוני פילה בקר פטריות יער, שמנת, ציר בקר וסילאן.
גם כאן, טליאטלה אל דנטה, הפעם עם רוטב מצויין! השילוב של השמנת עם ציר הבקר והסילאן היה מטריף! לא כבד, טעים ומתקתק. חתיכות פילה לא בעובי של חצי סנטימטר בערך, היו טובות מאוד והוכנו לרמה שהיו מעט עסיסיות והיו קלות ללעיסה – אם לשלב בשר בפסטה, ככה צריך לעשות את זה. לדעתי האישית (ולא הייתי לבד בדיעה הזו), המנה העיקרית הטובה בשולחן. בהחלט ממליץ.

פסטה מדליוני פילה בקר ב מאראבו

פסטה מדליוני פילה בקר : ככה משלבים בשר בפסטה. המנה הטובה של הערב

ריזוטו שרימפס קלמארי, "קוקי סנט ז'אק", עגבניות וביסק סרטנים.
טעמתי מהמנה הזו מעט מידיי כדי לחוות עליה דיעה, אבל בפעם הקודמת שהייתי במסעדה זו המנה שהזמנתי. באותו ביקור היא הייתה טעימה, אבל דיי כבדה וקשה היה לסיים אותה. כל שאר יושבי השולחן הסכימו שהמנה הייתה טובה, מהמעט שאכלתי הרגשתי שהאורז קצת אובר-דאן. אבל כאמור, לא אכלתי מספיק על מנת לחוות דיעה מגובשת.

ריזוטו שרימפס : נראה אתכם גומרים את זה

סיימנו את העיקריות והמלצרית סיפרה לנו על המנות האחרונות. סיפרה, כיוון שלא היה תפריט. הסידור הזה לא מאוד נוח, כי סתם מתבלבלים עם המנות או שוכחים משהו, כי אין את זה כתוב מול העיניים. בכל מקרה, אחרי דיון ארוך החלטנו שאף אחד מהקינוחים לא מעניין אותנו מספיק ולבסוף הוחלט ללכת לאכול גלידה בגלידרית טיטא שעליה כתבתי גם בפוסט על בית תאילנדי.
כן… הבנתם נכון, בשביל הגלידה נסענו מרמת גן, עד לגלידרייה ברחוב בוגרשוב, שנמצאת כמעט על הטיילת בתל אביב, ב-11 בלילה. יודעים מה? זה היה שווה את זה 🙂

חשבון:
כוס סוביניון בלאן, כרמל: 32 שקלים
לף בראון, חבית 1/3 ליטר: 26 שקלים
2 * לף בראון, חבית 1/2 ליטר: 64 שקלים
לחם: 14 שקלים
ניוקי כמהין: 56 שקלים
שרימפס צרוב על הפלנצ'ה: 48 שקלים
שרימפס פסטה לימון: 78 שקלים
ראגו עגל: 96 שקלים
פסטה מדליוני פילה: 94 שקלים
ריזוטו שרימפס: 94 שקלים

סה"כ: 602 שקלים לפני טיפ.

לסיכום:
מאראבו היא כנראה לא מסעדת שף טיפוסית, המיקום מעט מוזר, העיצוב מעט קר, וגם מרכיבי המנות לא מאוד מיוחדים בפני עצמם, אך לעומת זאת, המחירים דיי סבירים, והביצוע של המנות הוא ברמה גבוהה.
ללא ספק, יש כאן מנות מיוחדות שבהחלט מתאימות להגדרה של מטבח ישראלי חדשני, והעובדה שמקפידים פה על תפריט שמורכב מיינות ישראלים בלבד, רק מחזק את הטענה הזו.
השירות היה אדיב מקצועי במשך כל הארוחה, ועושה רושם שיודעים כאן את העבודה.
בשורה התחתונה, מאראבו היא לבטח לא המסעדה הטובה בארץ, אבל היא בהחלט מסעדה טובה, ויכולה להיות בחירה נהדרת לארוחה באווירה לא מחייבת וללא יותר מידיי רעש וצלצולים.

ציון במדד אורן (להסבר על המדד): 7.8 מתוך 10
במשפט אחד: מסעדה טובה עם מנות מעניינות במחיר סביר, כדאי לנסות.
מאראבו, אבא הלל 14, בית עוז, רמת גן. (חניה חינם בסמוך בשעות הערב)
טלפון: 03-6036666
שעות פעילות:
א' – ש': 12:00 עד אחרון הלקוחות (עסקית עד שעה 17:00).

אתר המסעדה: http://www.maraboo.co.il

פורסם בקטגוריה ביקורת מסעדות, כללי, עם התגים , , , , , , , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *